Testszerte fájdalom, láz, bőrfájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Élettársam 4napja aktív végtag, derék és fejfájással, esténként 38, 3 lázzal (hidegrázással) , és bőrérzékenységgel, bőrfájdalommal küszködik. Emellett enyhén köhécsel, délelőtt csak hőemelkedése van. (hasmenés hányás nincs) A mai napon elment háziorvosához, aki megnézte a torkát, meghallgatta, majd felírt 3 különféle gyógyszert és seszó sebeszéd hazaküldte. Nyugtalanít hogy nemtudjuk mi lehet a baja (bár hálistennek mára javult az állapota) viszont kezdem az ő tüneteit magamon érezni, fáj a fejem és belázasodtam ma estére énis. Íme a felírt gyógyszerek: semicillin, ambroxol-teva és bioparox. Kérem segítsenek vajon mi lehet ez a megbetegedés, érdemes-e kiváltani ezeket a gyógyszereket (közel 10ezer forint a 3 együtt) és hogyan tudnánk önmagunkat hatékonyan kúrálni?! Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel Arman

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza fertőző betegség témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján élettársa állapota a gyógyszerek nélkül is javul. Valószínűleg betegségét vírus okozta felsőlégúti hurut okozhatja. Nem derül ki, hogy a betegvizsgálat során a torkában, illetve a tüdő felett hallgatózva észleltek-e valami kórosat. A köptető (ambroxol) szedését mindenképpen javaslom, az antibiotikum szedését vizsgálat nélkül nem tudom megitélni. A Bioparox (helyileg alkalmazott antibiotikum) együttesen a szájon át szedendő semicillinnel valószínűleg felesleges. A felsőlégúti betegségek cseppfertőzéssel terjednek, így Önnek is jó esélye van a megbetegedésre.

Kérdés: 2011. április 18., 20:11; Megválaszolva: 2011. április 19., 18:19
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Baktérium
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék kizárni egy dolgot. Kb 2 hete pici folyásom volt. A nőgyógyászom vett kenetet. Megjött az eredmény. Szerinte nemi...
leukémia?
Tisztelt Doktornő! Január elején volt egy vírusos/bakteriális fertőzésem, hőemelkedésem volt és egy ponton fájt a hasam. A háziorvosom által...
Tűszűrás
Kedved Doktornő/Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a nagyim vércukormérőjének lándzsájával (amivel szúrni lehet az ujjbegyet) megszúrtam magam...
kéz-láb szájbetegség
Kéz-láb szájbetegség íránt érdeklődnék. Bölcsődében dolgozom, 1-3 év körüli gyerekekkel. Napokban (07.03.-án) 2 kisgyermeknek is magas láza...
Fájdalmas vizelés
Tisztelt Doktor Úr! Lehet-e összefüggés k. 40 napja lezajlott tüdőgyulladás, hugyuti fertőzés és a mostani fájdalmas vizelésem között.. A...