• Egy hónapja tartó megfázás(?)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktorúr! Január elején két napig lázas voltam,majd mivel a közérzetem is jó volt, a lázam is lement,elmentem dolgozni. Délután azonban borzasztóan fájt,szinte égett a torkom,a mandulám, a nyelés nagyon fájdalmas volt. 2-3 nap múlva köhögés is jelentkezett, száraz,zöldes váladékkal.és lázam is volt. Elmentem az orvoshoz,aki azt mondta,hogy virusos eredetű gyulladás.Kaptam gyulladáscsökkentő gyógyszert,de kb. másfél hét alatt szinte semmit nem javultam.Hangom nem volt,szinte suttogni is alig tudtam,a köhögés sem javult,alig volt váladékképződés.Még egy újabb tünet is jelentkezett: elkezdett hámlani .a bőr -volt,h 1-2 centis bőrdarabok egyben jöttek le - a tenyeremről és pár nappal később a talpamról is. Visszamentem az orvoshoz,akkor már antibiotikumot kaptam,amit végig be is szedtem. Eltelt kb. hét és újra elkezdett fájni a torkom. Illetve nem is a torkom,pontosabban a fülem alatti terület, és fájdalmas a nyelés. Lázam nincs,de nagyon levert,fáradékony vok. Jelenleg külföldön élek,és az itteni orvosi ellátásban nem igazán bizok meg, ezért kérem az Ön segitségét. Mi lehet ezeknek a tüneteknek a hátterében? Vagy ez valóban csak szimpla, elhúzódó gyulladásos megbetegedés? Várom válaszát! Tisztelettel: Mona

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt Hölgyem! A fenti tünetek alapján Önnek skarlátja volt, köznapi nevén vörhenye. Ez egy baktérium –nevezetesen a Streptococcus pyogenes – által okozott akut fertőző betegség. A skarlát penicillinnel kezelendő. A későbbiekben, egy hónappal a gyógyulás után a vesét ellenőrizni kell a szövődmények kialakulásának veszélye miatt.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 13., 21:01; Megválaszolva: 2011. február 18., 06:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés