Egy hónapja tartó megfázás(? )

Kedves Doktornő/Doktorúr! Január elején két napig lázas voltam, majd mivel a közérzetem is jó volt, a lázam is lement, elmentem dolgozni. Délután azonban borzasztóan fájt, szinte égett a torkom, a mandulám, a nyelés nagyon fájdalmas volt. 2-3 nap múlva köhögés is jelentkezett, száraz, zöldes váladékkal.és lázam is volt. Elmentem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy virusos eredetű gyulladás.Kaptam gyulladáscsökkentő gyógyszert, de kb. másfél hét alatt szinte semmit nem javultam.Hangom nem volt, szinte suttogni is alig tudtam, a köhögés sem javult, alig volt váladékképződés. Még egy újabb tünet is jelentkezett: elkezdett hámlani.a bőr -volt, h 1-2 centis bőrdarabok egyben jöttek le - a tenyeremről és pár nappal később a talpamról is. Visszamentem az orvoshoz, akkor már antibiotikumot kaptam, amit végig be is szedtem. Eltelt kb. hét és újra elkezdett fájni a torkom. Illetve nem is a torkom, pontosabban a fülem alatti terület, és fájdalmas a nyelés. Lázam nincs, de nagyon levert, fáradékony vok. Jelenleg külföldön élek, és az itteni orvosi ellátásban nem igazán bizok meg, ezért kérem az Ön segitségét. Mi lehet ezeknek a tüneteknek a hátterében? Vagy ez valóban csak szimpla, elhúzódó gyulladásos megbetegedés? Várom válaszát! Tisztelettel: Mona

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza fertőző betegség témában

Tisztelt Hölgyem!

A fenti tünetek alapján Önnek skarlátja volt, köznapi nevén vörhenye. Ez egy baktérium –nevezetesen a Streptococcus pyogenes – által okozott akut fertőző betegség.

A skarlát penicillinnel kezelendő.

A későbbiekben, egy hónappal a gyógyulás után a vesét ellenőrizni kell a szövődmények kialakulásának veszélye miatt.

Kérdés: 2011. február 13., 21:01; Megválaszolva: 2011. február 18., 06:37
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Baktérium
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék kizárni egy dolgot. Kb 2 hete pici folyásom volt. A nőgyógyászom vett kenetet. Megjött az eredmény. Szerinte nemi...
leukémia?
Tisztelt Doktornő! Január elején volt egy vírusos/bakteriális fertőzésem, hőemelkedésem volt és egy ponton fájt a hasam. A háziorvosom által...
Tűszűrás
Kedved Doktornő/Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a nagyim vércukormérőjének lándzsájával (amivel szúrni lehet az ujjbegyet) megszúrtam magam...
kéz-láb szájbetegség
Kéz-láb szájbetegség íránt érdeklődnék. Bölcsődében dolgozom, 1-3 év körüli gyerekekkel. Napokban (07.03.-án) 2 kisgyermeknek is magas láza...
Fájdalmas vizelés
Tisztelt Doktor Úr! Lehet-e összefüggés k. 40 napja lezajlott tüdőgyulladás, hugyuti fertőzés és a mostani fájdalmas vizelésem között.. A...