• Kérdés oltóanyag beadásának lehetőségéről

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Egy hat hetes kisbaba édesanyja lettem, s több kérdés felmerült bennem. Sajnos, nem voltam még bárányhimlős és a kórtörténeti előzményeim alapján aggódom, hogy meg fogom kapni, így a kérdésem az volna, hogy a szoptatás ideje alatt megkaphatom-e a bárányhimlő illetve az influenza elleni oltóanyagot? Bekerül-e az oltóanyag a tejbe, s ha igen, immunanyagként? Tájékoztatásul: I. típusú IDDM-em van, s 17 évvel ezelőtt volt egy balesetem, melyben harisnyaszerűen lecsúszott a bőr a lábamról, mely szinte csak hegekből áll. (Ez a terület veszélyes, mert ha megkapom a bárányhimlőt - egyrészt nem tudna kiüti - másrészt pedig nem garantált a bőr regenerálódása) Mielőbbi válaszukat köszönöm. Üdvözlettel: Farnady Tamara

        Dr. Balogh Andrea válasza a védőoltás témában

        Kedves Tamara! Az influenza elleni oltóanyag szoptatás alatt is alkalmazható azonban a bárányhimlő elleni védőoltással kapcsolatban nincsenek erre vonatkozó tapasztalatok így az biztonsággal nem ajánlható adni a szoptatás ideje alatt. Az influenza elleni oltások közül annak az adását javaslom, amelyik nem az egész vírust tartalmazza, hanem annak csak a felületi antigénjét. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 13., 17:26; Megválaszolva: 2011. november 16., 19:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: