Szteroid injekció után covid oltás lehet-e?

Üdvözlöm! Március 11.-én fájdalmas porckorong sérvre kaptam szteroid injekciót. Már várom a napokban a covid oltást. Remélem nem kizáró ok. Ha igen, menyi időnek kell eltelnie az oltásig, illetve az immunrendszert menyi ideig gyengíti. Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Pék Tamás válasza védőoltás témában

Tisztelt Kérdező!

A jelenlegi alkalmazási előiratokban nem szerepel, hogy a szteroid injekció kontraindikáció lenne. Ezek alapján megkaphatja az oltást.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. március 12., 12:00 ;Megválaszolva: 2021. április 03., 19:53
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Mi lehetett ez a tünet?
Tisztelt Doktor úr! A covid oltás kapcsán jutott eszembe egy probléma. Annak idején megkaptam az H1N1 oltást is, majd kb. fél, háromnegyed órával az...
Hepatitis védőoltás szövődményei
Tisztelt Doktor úr! Márciusban hepatitis A és B elleni oltásban, áprilisban hepatitis B oltásban részesültem. Az utolsó sorozat (hepatitis A és B)...
Encepur oltás utáni bőrpír
Tisztelt Doktor Úr! Gyermekem jelenleg három és fél éves. 2015.. márciusában kapta első kullancs elleni védőoltását, majd egy hónap múlva a...
Re: Bexsero
Tisztelt Doktor Úr! Korábban írtam Önnek a Bexsero oltással és mellékhatásaival kapcsolatban. Azt válaszolta, hogy csecsemő korban kifejezettebb...
Szennyvíztisztító munkák
Kedves Doktor Úr! Villamosmérnök vagyok és munkámmal együtt jár, hogy szennyvíztelepeken automatizálási problémákat oldjak meg. Be vagyok oltva...