• Dr. Balogh Andrea

        gyermekgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

        1657

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        gyermekgyógyász

        Bemutatkozás:


        2007. októbertőlWEBBeteg kommunikációs portálnál orvostanácsadó. Munkám szerves részének tartom a tájékoztatást, az oktatást, a nevelői munkát, hiszen a szülőknek meg kell tanítani, segíteni kell nekik, hogyan nevelhetik fel gyermekeiket egészségesen, egy-egy betegség esetén mit tehetnek gyermekük érdekében. Ezen a portálon keresztül ez szélesebb körben tud megvalósulni, eredményesebbé téve munkánkat.



        2009. szeptembertől: Nádudvar házi gyermekorvos.



        2007. szeptember-2009. szeptember: A debreceni Városi Egészségügyi Szolgálatnál iskolaorvosként dolgoztam. Feladataim közé tartozott a gyermekek körében a különböző szűrővizsgálatok elvégzése illetve az iskolákban előforduló bármely betegség, baleset megfelelő, szakszerű ellátása. Kiemelt szerep jutott munkám során a megelőzésnek, melyet az egyik legfontosabb dolognak tartok.



        2006. szeptember-2007. szeptember: házi gyermekorvosi munka Hajdúböszörményben tartós helyettesítőként az akkor Amerikában tartózkodó háziorvos kolléga helyett. Helyettesítésem alatt 1400 fős praxisért voltam felelős. Ez idő alatt a körzet mérete kimagaslóan gyarapodott.



        2005-2007. Balmazújvárosban körzeti orvosi munkában való besegítés. Csecsemő- és gyermekgyógyászat szakvizsga kiváló minősítéssel



        2005: Linguamed 2001. Kft fordítóiroda részére angol és olasz nyelvű szakmai fordítások. 1998-2005 Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekklinika, klinikai orvos. Tekintettel arra, hogy a Gyermekklinika minden osztályán dolgoztam, a gyermekbetegségek széles területén tapasztalatot tudtam szerezni. Több időt dolgoztam onkológián, csecsemő-, bel- és, intenzív osztályon. 1998 Debreceni Egyetem Orvostudományi Kar Általános Orvosi Diploma, cum laude minősítéssel 1992-1998 Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar



        HOBBIK: Torna, úszás, olvasás, fordítás és természetesen a szakmám.

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Balogh Andrea legutóbbi válaszai
        Tisztelt Kérdező! Feltehetőleg amit Ön észlel az egy nyirokcsomó duzzanat, ami ekkora méretben teljesen normális. A kisbabák ebben az életkorban rengeteg kórokozóval találkoznak és a nyirokcsomóban termelődik ellenük az ellenanyag ezért duzzadtabbak. Mivel távban nem tudom megtapintani így azt tanácsolom, hogy háziorvosuknak mutassák meg ezt a kis duzzanatot a biztonság kedvéért. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Az új helyzet elfogadása, ahhoz való minél harmonikusabb alkalmazkodás lenne a fontos. Kis citromfűteát tudsz inni esténként illetve ha a Sedatif PC kevésnek bizonyult akkor Sedacur Fortet tudsz szedni illetve jó lenne átgondolnod mi okozza a stresszt és azon hogyan tudnál csökkenteni. A mellkasi fájdalomra MagneB6-ot szedhetsz 3x1-et, de ezt mindenképpen nézesd meg orvosoddal illetve ha a székletedben vért látsz akkor is keresd fel háziorvosodat, mert az egy fertőzés tünete is lehet. Nyugodalmas iskolai napokat kívánok! Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekeorvos
        Kedves Kérdező! A székletürítés naponta, kétnaponta lenne normális. 3 napig ha nincs még elfogadható így-úgy, de azon túl ez nem jó. Sokszor stresszhelyzet, új élethelyzet pl. óvoda kezdés okozhatnak ilyet. Sok folyadékot adjon gyermekének, ha lehet sok gyümölcsöt, aminek magasabb a rosttartalma, ha szorong érdemes egy kis Sedatif PC-t adni 2x1 tablettával rövid ideig. Mindazonáltal keressék fel gyermekorvosukat, hogy a székrekedés hátterében nem áll-e egyéb dolog. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! A panasz hátterében előfordulhat allergia. Illetve ha a szemhéj gyulladt gyakran és nem a kötőhártya akkor érdemes egy laborvizsgálatot végeztetni: góc a szervezetben? vércukorszint rendben van-e. Más kórképre a leírt tünetek alapján nem gondolnék. Keressenek fel egy szemész szakorvost, beutalót nem kell vinni, azonban időpontot kérjenek. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Talpon kiütések, foltok többféle ok miatt jelenhetnek meg: lehet egy fertőzés része, pl. egy vírusos garatgyulladásé, mely a bőrön így a talpon is kiütéseket okoz, lehet allergia, helyi fertőzés. Látatlanban okosabbat én sem tudok mondani, mint a háziorvosuk. Amennyiben nem múlik szerdán menjenek vissza kontroll vizsgálatra. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Tisztelt Kérdező! Az antibiotikum ilyen jellegű adása hosszú tapasztalatok után alakult ki. Amennyiben nem kapja így a gyermek a gyógyszert nagy az esélye a visszafertőződésnek, így azt javaslom, hogy folytassák a gyógyszer szedését az előírtak szerint. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Endocrinologus szakorvost szükséges felkeresned. Itt nézik meg az általad is említett dolgokat: hormonok. Ez a szakrendelés beutaló köteles, a háziorvosodat keresd meg beutalóért. Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Tisztelt Kérdező! Érdemes lenne góckutatást végezni: vérvétel, vizeletvizsgálat. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyerekorvos
        Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy ilyen vizsgálatot sztk alapon kérhet-e bárki, ha igen akkor legvalószínűbb az, hogy gyerekideggyógyász kérheti. Vegyék fel vele a kapcsolatot. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász
        Kedves Kérdező! A bélférgesség visszatérése általában higiéniai probléma. Széklettel fertőzött étel, ital által terjed illetve széklettel fertőzött kéz által. Azaz a visszatérő fertőzés megakadályozásának fő titka a rendszeres kézmosás, az ételek alapos megmosása, megfőzése, megsütése. Az elhúzódó bélférgesség okozhat vérszegénységet és megvastagodott bélfalat is. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Az MR vizsgálat szükségességét az ideggyógyásszal beszéljék meg, meggondolandó. Pszichológust is érdemes keresni illetve végig gondolni, hogy valóban van-e és ha igen mekkora, milyen jellegű stresszforrás a fia életében. Ájulás után előfordulhat fáradtság, bár ez inkább epilepsziás rosszullétre jellemző. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Csecsemőkori hyperaktivitasra nem gondolnék, csecsemőkorban igazából hyperaktivitással nem találkozunk. Azt javaslom első körben kérje ki a gyermekorvosuk és védőnőjük segítségét, fontos, hogy a gyermeket lássa is ilyenkor egy szakember, mert lehet,hogy csak aktívabb a gyermekük és semmi gond nincs, de ennek megítéléséhez látni kell a babát. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Semmi nagy gond nincsen. Egy kis vírusfertőzést mutat a kicsi vérképe, a kicsit nagyobb eosinophyl szám az allergiás hajlamot mutatja. Az alacsonyabb vas érték feltehetőleg egy vashiányos vérszegénység eredménye, de a többi vizsgálattal összefüggésben majd ki fog derülni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! Ha májprobléma lenne akkor mindenhol sárga lenne a pici bőre és a szemfehérjéje is. Én is a több karotinfogyasztást tartom valószínűnek. A Cappy fogyasztás is okozhatja hiába hígítja, ha nagyobb mennyiséget iszik belőle minden nap. Problémát nem okozhat. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
        Kedves Kérdező! A probiotikum további adása jó ötlet, folytassák tovább. Étkezési naplót vezessen, bár lehet, hogy már vezettek. Írjon le mindent amit eszik a kislánya, és aminek a fogyasztása után hasfájást vagy nagyobb hasfájást tapasztal jelölje meg. Létezik úgynevezett komponens alapú allergia vizsgálat, ez sokkal speciálisabb, mint az általános, szokványos allergia vizsgálat. Érdemes egy ilyet felkeresni. A neten keressen rá. Mielőbbi jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos