• Hepatitis védőoltás szövődményei

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Márciusban hepatitis A és B elleni oltásban, áprilisban hepatitis B oltásban részesültem. Az utolsó sorozat (hepatitis A és B) beadása egy hónap múlva, vagyis szeptemberben esedékes lenne. Áprilisban, az oltást követően 1 héttel súlyos rosszulléttel küzdöttem (szédülésroham, hányás), majd ezt követően minden héten 1-2 alkalommal megismétlődött, 3 hónap után jelenleg is. A magánorvos, aki beadta a védőoltásokat, azt mondta, hogy nincs összefüggés, ezért jártam több orvoshoz (otoneurológus, neurológus stb.), de minden lelet negatív. Kérdés: segítséget szeretnék kérni, hogy milyen szakterületen járatos orvoshoz javasolt menni, aki tisztázná azt a tényt, hogy nem a védőoltások szövődményeitől szenvedek? Véleménye szerint ilyen beteg állapotban szabad beadatni magamnak az utolsó sorozatot szeptemberben? Véleményét, javaslatát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Pék Tamás válasza a védőoltás témában

        Tisztelt Kérdező! Ilyen esetekben ezt oltást követő nem kívánatos eseményként be szokták jelenteni és hivatalosan tisztázza egy szakértő hogy lehet-e összefüggés az oltással, ami ennyi ismeret alapján eléggé valószínűtlen. Vannak védőoltási szaktanácsadók, egyre többen, akikkel lehet konzultálni. Szerintem megkaphatja az oltást szeptemberben. Tisztelettel:


        Kérdés: 2019. augusztus 09., 22:12; Megválaszolva: 2019. augusztus 14., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: