Bemerjem vállalni az oltást?

Tisztelt Főorvos Úr! 6 eve diagnosztizalt colitis ulcerosam van. Jelenleg tunetmentes vagyok. Haziorvosom AstraZeneca oltast tudott nekem felajanlani. Mi a velemenye Önnek errol, be merjem vallalni ezzel a betegseggel? Erdemes lenne esetleg 1 honapig Aspirint szednem megelőzve a verrogkepzodest? Ugy tudom, hogy most 12 hettel kesobb adjak be a 2.adagot. Akkor most csak 3 honap mulva leszek vedett? Velemenyet nagyon varva, koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza védőoltás témában

Az alapbetegség és a Pentasa terápia nem fokozza az oltás kockázatát. Az Astra-Zeneca oltás körül elég nagy a bizonytalanság, de ha valakinek nincs saját vagy családi halmozódás a vérrög-képződésre, szerintem vállalható (főleg aspirin terápia mellett, az aspirin pár nap alatt eléri a hatásmaximumát, nem kell a szedéstől 1 hónapot kivárni). Már az első oltás után 7-10 nappal van észlelhető immunitás, ami segíthet a súlyosabb lefolyású betegség elkerülésében.

Kérdés: 2021. április 06., 18:18; Megválaszolva: 2021. április 06., 19:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj