Pajzsmirigy göb aspiracio értékelése

Tisztelt doktor Úr/ doktornő! Pajzsmirigy hideggöb (izotóp vizsgálat alapján hideg) , aspiracios mintavétel eredményem pedig azt írja; Közepesen véres hátterű minta, viszonylag sejtszegény. Elszórtan egyesével láthatók csupasz folliculus sejtmagok. Microfollicularis szerkezetek nincsenek. Sejtszegény minta, benignus sejtkép. Értékelhető a minta vagy ismételni kell? Jóindulatú a göb? El kell távolítani? (Mérete 28x19x25 mm) Köszönöm válaszát Kis Henrietta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A lelet nem utal rosszindulatú folyamatra, de a göb mérete elég nagy. ez panaszokat okozhat így az eltávolítás megfontolandó.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. október 29., 17:08; Megválaszolva: 2021. november 02., 13:38
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...