Pajzsmirigy és nemi vágy

Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig 50 µg-ost, de tavaly édesanyám halála után TSH eredményem ismét rosszabbodott, így a háziorvos 75 µg-ra emelte. Azóta ezt szedem. Már évek óta küzdök szexuális problémával, amely annyiban áll, hogy libidóm teljesen lecsökkent. Ha arra kerüla sor, a szexet élvezem, ki is elégülök, de sajnos nemi vágyam alig-alig van. Tavaly, amikor észrevettem a TSH emelkedését, azidő alatt szexuális vágyam emlekedett, olyan voltam, mint kamasz koromban. Ez kb. fél évig tartott. Idén nyáron ismét volt egy jobb időszak. Mostanában viszont ismét mélyponton van. Szeretném megtudni, hogy lehetséges mellékhatása lehet-e ez a Letrox szedésének? Amennyiben igen, kérhetek-e más gyógyszert? Továbbá azt, összefügghet-e a pajzsmirigy betegséggel (mégha az kezelve is van) . Van-e erre "gyógymód"? 29 éve élek tartós kapcsolatban, melyet nagymértékben ront, hogy nem érdeklődök annyit a párom után, mint régen. Köszönöm válaszát! Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A jól beállított pajzsmirigy hormon szintekre kell figyelni. Ha ez rendben van, a libidója olyan amilyen a betegség nélkül is lenne. A nemi hormonok vizsgálata még javasolható életkora miatt.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. november 07., 13:34; Megválaszolva: 2021. november 12., 19:59
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy göb aspiracio...
Tisztelt doktor Úr/ doktornő! Pajzsmirigy hideggöb (izotóp vizsgálat alapján hideg) , aspiracios mintavétel eredményem pedig azt írja; Közepesen...