Ingadozó TSH okozhat újabb vetélést?

Üdvözlöm Volt korábban egy missed ab, amiatt nézettem a pm hormonokat gyorsan most az újabb terhességnél. Akkor 6,5re felugrott a tsh 4+3hetesen (de eközben már évek óta kezelve volt, jó volt mindig előtte,gyógyszerrel beállítva) Terhesség előtt: (október 26.) Tsh: 0,91 mIU/l FT3: 4,39 pMol/l FT4: 18,18 pmol/l Anti-TPo: 482 IU/ml (ez júniusban >1300 felett volt) Anti-TG 542 IU/ml Hashimotom van! Euthyrox 175mg gyógyszer felét szedem és szelént. Terhesen: (11.23.-án a nem várt mensi előtt 4 nappal) TSH: 0,758 uIU/ml Ez itt más mértékegység: (más laborban vették le Terhesen: (11.26.-án a nem várt előtt 1 nappal) TSH: 2,201 mIU/L Más mértékegység, de 3 nap alatt sztem óriási a növekedés. Terhesen: (11.30.-án 4+3 hetesen) TSH: 2,88 uIU/ml Ft3: 5,19 pmol/l Ft4: 14,59 pmol/l (ref.tart. 7,86-14,41) Anti-tpo még nem érkezett meg, orvoshoz 1 hét mulva tudok menni. Féltem a terhességem! Korábban nem volt odafigyelve rendesen és én nagy valószínüséggel gondolom hogy emiatt nem fejlődött a baba, és lett missed ab. Mit gondol az eredményekről? Telefonon beszéltem egy dokival (nem saját) ő azt mondta, ilyen gyorsan a tsh nem tud növekedni ez mérési hiba lehet. Hát mégis… Igazából megemeltem az adagom addig amíg nem jutok egy orvoshoz, most 3/4 ezthyroxot veszel be, hiszen növekedik nagyon az érték. Nagyon félek, sokat agyalok, és nyilván emiatt stresszelek is. Köszönöm előre is a választ! Petra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy probléma témában

Kedves Petra!

Ez az érték tartományon belül van, nem veszélyezteti a gyermekét. Szerintem túl sok ennyi emelés amit önmagának állított be. térjen vissza az eredeti adaghoz és a saját orvosával beszéljen.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. december 02., 05:59; Megválaszolva: 2021. december 21., 12:25
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy rendellenesség
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2.és fél éve járok pajzsmirigy vizsgálatokra.2011.06.hó-ban 6.13-as THS- el lettem beutalva egy időszakos vérvétel után ...
pajzsmirigy
Kedves Doktor Nő! Szeretnék, véleményt kérni Öntől! Göbös pajzsmirigy beteg vagyok 5 éve. A TSH értékem ingadozik, 0, 007-2, 95 között....
Endokrinológia: Thyreoiditis
Tisztelt Dr. Úr! Endokrinológiai vizsgálat során a következő eredményeket kaptam: TSH 1, 5, FT4 14, 89, ATPO 179, ATG 31. Ezek alapján kaptam az...
Pajzsmirigy-problémám van
Kedves Doktornő! Augusztusban voltam vérvételen. A koleszterinszintem magas volt, erre szedek pár éve gyógyszert, és évek óta rendben van. Minden...
Pajzsmirigy UH
Tisztelt szakorvos Úr/Nő! A nyakamon lévő göb-a háziorvosom használta először ezt a kifejezést- kb. 2-3 évvel ezelőtt indult el a növekedés...