Hajhullás oka

Tisztelt Doktornő! Már 4 éve hullik a hajam. Voltam bőrgyógyásznál, immunológián, nőgyógyásznál. Nem találtak a hajhullásnak okát. Endokrinológiára folyamatosan járok ellenőrzésre, mivel 2008-ban műtötték a pajzsmirigyem. Nem vették ki az egészet és maradtak is bent göbök. Azóta folyamatosan termelődnek göbök és visszanőtt a pajzsmirigyem, amit műtétkor csonkoltak. Letrox 100 mg-ot, valamint Trisequens-t szedek. Utóbbit a nőgyógyász írta fel 3 éve, hátha megáll a hajhullásom, de semmi eredménye. Ezt is abba kell hagynom állítólag, mivel már 50 éves leszek. Csináltattam "Hajhullás csomag" vérvételt, de nincs egy értékem sem a referencia értéken kívül. Most voltam megint laborban, amit csatolok. Csak pár értéket nézettem meg. Tireoidea stimuláló hormon (TSH) 1.600 0.550 - 4.780 mIU/L Follikulus stimuláló hormon (FSH) 8.2 IU/L Follikuláris fázis: 2.5 - 10.2 IU/L Középido: 3.4 - 33.4 IU/L Luteális fázis: 1.5 - 9.1 IU/L Menopauza után: 23.0 - 116.3 IU/L Luteinizáló hormon (LH) 2.1 IU/L Follikuláris fázis: 1.9 - 12.5 IU/L Középido: 8.7 - 76.3 IU/L Luteális fázis: 0.5 - 16.9 IU/L Menopauza után: 7.9 - 53.8 IU/L Prolaktin (PRL) 126 mIU/L Menopauza elott: 59 - 619 mIU/L Menopauza után: 38 - 430 mIU/L Ösztradiol (E2) 353.1 pmol/L Follikuláris fázis: 71.6 - 529.2 pmol/L Középido: 234.5 - 1309.1 pmol/L Luteális fázis: 204.8 - 786.1 pmol/L Menopauza után: < 118.2 pmol/L Premenarche: < 100.0 pmol/L Totál tesztoszteron 0.89 nmol/L Menopauza elott: 0.42 - 2.06 nmol/L Menopauza után: < 1.70 nmol/L A vérzés utáni 13-ik napon voltam. Lehet, hogy ez nem annyira jó, de talán önnek mond valamit. Már szedtem vitaminokat, kentem mindent a fejemre, de semmi változás. DHT értéket is nézettem, ami 22,1 pg/ml (ref.: 40,0-220,0 pg/ml) . Ez esetleg gond, hogy alacsonyabb az alsó értéknél? Kérem segítségét, hogy mit tudnék még tenni. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hajhullás témában

Tisztelt kérdező!

Az Ön eredményeiben hajhullást magyarázó eltérés nincsen. Sajnos ennek nem mindig találjuk meg az okát. Esetleg fogászati, nőgyógyászati, urológiai és fül-orr-gégészeti góckutatást javaslok még, sokszor panaszokat nem okozó fertőzés a hajhullás oka.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. szeptember 09., 09:10; Megválaszolva: 2021. szeptember 10., 14:48
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hajhullas pm alulműködés
Kedves Doktornő! 2008 óta kezelt Hashimotom van. Évek óta küszködöm a hajhullással, de az utóbbi fél évben diffúzan elvesztettem a hajam felét...
Tesztoszteron szint
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Fokozott hajhullás miatt kértem egy komplex hajhullás laborcsomagot, melyben annyi eltérés volt, hogy a tesztoszteron...
Hajhullás oka
Több éve hullik a hajam. Most már nagyon ritka, főleg a fejtetőn. Súlyproblémáim vannak. Keveset eszem, sokat mozgok, de a 165 cm magasságomhoz 84 kg...
Brutális hajhullás
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kislányom 14 éves. Másfél éve volt egy betegsége: rosszindulatú pajzsmirigy daganat, minek következtében...
Erős hajhullás
Tisztelt Orvosok! Évek óta (min 8) erős hajhullással küzdöm, hol enyhül, hol erősödik. Mára már harmad annyi hajam maradt mint előtte. Naponta...