Pajzsmirigy értékek

Üdvözlöm! Szeretném kérni szakmai véleményét. kb. 14 éve szedem az Euthyrox 100 -as tablettát, 8 hónapja 100-ról 125 ug-re emelkedett az adagolás. Ami jobban aggaszt a két iker fiam 17 évesek, mert az ő pajzsmirigy értékeik sem tűnnek jónak. Kérem legyen kedves megírni mit tegyek, milyen vizsgálatra van szükség, miért van, hogyan tudjuk esetleg visszaállítani, megelőzni a további romlást, és mi a probléma pontosan. Milyen további vizsgálatot stb javasol. Mire utalnak az egyéb tartományon kívül eső értékek náluk? Barnabás (2004.) T4 szabadfrakció 13.29 pmol/L 9.00-23.20 F TSH Supersens. 7.836 mU/L H 0.350-4.940 F T3 szabadfrakció 6.09 pmol/L H 2.63-5.70 F T4 szabadfrakció 13.57 pmol/L 9.00-23.20 F Egyéb értékek, melyek tartományon kívül esnek: CK 568 U/L H <171 Monocyta % 12.7 % H 2.0-10.0 Koleszterin (össz) 5.3 mmol/L H 2.0-5.2 LDL-koleszterin 3.62 mmol/L H <3.30 F Bilirubin (össz) 25.0 umol/L H 5.0-21.0 Húgysav 487 umol/L H 208-428 Bilirubin (direkt) 3.6 umol/L H <3.4 Bence (2004.) T4 szabadfrakció 12.70 pmol/L 9.00-23.20 F TSH Supersens. 8.036 mU/L H 0.350-4.940F T3 szabadfrakció 5.75 pmol/L H 2.63-5.70 F T4 szabadfrakció 11.82 pmol/L 9.00-23.20 F Egyéb értékek, melyek tartományon kívül esnek: CK 317 U/L H <171 Monocyta % 11.3 % H 2.0-10.0 LDL-koleszterin 3.47 mmol/L H <3.30 Húgysav 466 umol/L H 208-428 Nóra (1978..Euthyrox 125ug szedése mellett) TSH Supersens 0.270 mU/L L 0.350-4.940 F T3 szabadfrakció 4.58 pmol/L 2.63-5.70 F T4 szabadfrakció 21.63 pmol/L 9.00-23.20 F Egyéb értékek, melyek tartományon kívül esnek: Monocyta % 10.8 % H 2.0-10.0 Koleszterin (össz) 6.0 mmol/L H 2.0-5.2 LDL-koleszterin 4.03 mmol/L H <3.30 Húgysav 364 umol/L H 154-357 TSH Supersens.terápiás 0.270 mU/L L 0.350-4.940 Vas 8.2 umol/L L 10.7-32.2 Transzferrin szaturáció 10.00 % L 16.00-45.00 Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Jelen keretek meghaladják azt, hogy részletesen elmagyarázzam a leleteket, de mivel mind a három esetben van pajzsmirigy hormon eltérés mindenképpen mihamarabb fel kell keresniük endokrinológust.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. július 13., 14:59; Megválaszolva: 2021. július 19., 17:36
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy göb
Tisztelt Doktornő! Sajnos csak egy hónap múlva kerülök endokrinológushoz, ezért szeretném kérni a véleményét. 5 éve voltam pajzsmirigy...
TSH érték terhesség alatt
Tisztelt Doktor Nő! A TSH értékem 5,5 volt az elmúlt 10 évben, de mivel minden egyéb érték megfelelő (T3, T4..) és tünetem sem volt nem kaptam...
Pajzsmirigy vérvételi lelet
Közel két éve voltam vérvételen, TSH 0,62, FT4 16,59, FT3 50,6, Anti-TPO33,0. Egyedül a Thyreoglobulin 194,3 amit eltérésnek jeleznek a...
Gyermekvállalás
Kedves Segítőm! Párommal úgy döntöttünk, kisbabát szeretnénk. Annak rendje, módja szerint egyeztettem az orvosommal, aki egy labor készítését...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Kedves Doktor Úr! Kicsi szorító érzést éreztem a nyakamban és az éreztem,hogy kicsit fájnak a nyák mirigyeim és a fül alatt. Voltam fül orr...