Basedow tünetek

Tisztelt doktornő! Szeretném megkérdezni hogy a fent leírt tüntek alapján lehet e gyereket vállalni tovabbá mennyire súlyos az állapotom? Jelenleg az állapotom: laborok alapján minden eredményem jó. Tsh, T4, T3 is idén áprilistól helyreállt. Július 7- től két naponta szedek fél metothyrint rá. Azonban a Trak áprilisban 2,60 iU/l Most aug 5-i eredményem: 3,320 U/l értéket mutatott. Kialakult a szemem körüli probléma is mely miatt orbita MR történt 2 alkalommal. április 15- én: A retrobulbaris zsirszövet mindkét oldalon kissé megszaporodott, jeladása megtartott. A külső szemizmok mindkét oldalon kissé szélesebbek, maximum átmérőjük 6 mm, jeladásuk és emelkedett. Halmozásuk kissé emelkedett a nervus opticusok eltérés nélkül ábrázolódnak. Majd mos augusutus 30-án történt, az eredményt csatolom. Szemészeten is voltam a hertel 22- ről 20- ra javult. A szemem az orvos szerint szépen helyreállt, problémát nem talált, most augusztus 25-én voltam. Nagyon szeretnénk még 1 gyermeket egy van, ő 2 és fél éves. De a szemem miatt is aggódok a mostani MR eredmény miatt. Előre is nagyon köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy túlműködés témában

Tisztelt kérdező!

Metothyrin mellett nem javasolt a terhesség. Ha megbeszéli az orvosával, gyógyszerváltás mellett - Propycilre- ha az állapota megengedi, vállalhat terhességet, de szoros felügyelet mellett csak, mivel a hyperthyreosis aktiválódása a korszülés veszélyét növeli. Mindenképpen egyeztessen a kezelőorvossal, mert Ő ismeri Ön és a betegségét.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. szeptember 02., 21:46; Megválaszolva: 2021. szeptember 10., 14:42
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy túlműködés és hízás
Tisztelt Doktornő! Ezt a kérdést tettem fel Önnek korábban: Basedow típusú túlműködést diagnosztizáltak nálam, hormonerdmények és uh...
Pajzsmirigy túlműkődéssel...
Tisztelt Szakértő! A véleményüket és tanácsukat szeretném kikérni. Tavaly óta pajzsmirigy túlműkődéssel kezeltek, autoimmun eredetű volt....
pajzsmirigytúlműködés
Tisztelt Doktornő Pajzsmirigy túlműködésre milyen gyógyszert lehet, illetve kell szedni? Kapható recept nélkül erre gyógyszer? Köszönöm a...
Pajzsmirigy
Kedves Doktor! Anyukámnak2011 dec-ben súkyos infarktusa volt, és 1 katéterezése januárban.Februárban lett volna a pajzsmirigy műtét, de az infarktus...
Pajzsmirigy túlműködés
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy pajzsmirigy túlműködés, vagy az erre használt gyógyszerek okozhatnak-e, állandó izgatottságot, és ami a...