Anti-tpo magas

Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. 5,80 pmol/L Anti-TPO. 129,0 IU/mL A belgyógyász endokrinológusom adott gyógyszert L-thyroxin reggelente kell szednem 25 mikrogrammot. 6 het múlva újból labor. Viszont azt mondta túl működik a pajzsmirigyem így nem használjak jódozott sót. De nem nagyon értem mert a tüneteim alul működésre utalnak (fáradtság, hízás, száraz bőr, hajhullás) Jól mondta a doktor ez túlműködés lehet? Kaptam D3 vitamint is mert nagyon alacsony volt, de a magnézium is kevés. D vitamint lehet egyszerre magneziummal szedni? Köszönöm előre is a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Önnek enyhe autoimmun pajzsmirigy gyulladása van. Ilyen estben a jód nem javasolt, mert fokozhatja a gyulladást. Az orvosa által előírt kezelést javaslom. A D vitamin és a magnézium szedhető együtt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. november 28., 18:33; Megválaszolva: 2021. december 02., 17:31
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...
Pajzsmirigy göb aspiracio...
Tisztelt doktor Úr/ doktornő! Pajzsmirigy hideggöb (izotóp vizsgálat alapján hideg) , aspiracios mintavétel eredményem pedig azt írja; Közepesen...