Inzulinrezisztencia?

Tisztelt Hölgyem/Uram! Folyamatos súlyproblémáim miatt vettem igénybe dietetikus segítségét az elmúlt jópár évben kisebb-nagyobb sikerekkel. A dietetikus 1200 KCal -s étrendet állított össze, ami egy darabig működött, majd újra megállt, stagnált. 83 kg alá sosem sikerült fogynom napi szintű mozgás mellett sem (sosem voltam vékony alkat) . A sikertelenségek okán sokszor megengedőbb lettem, így fel-le szaladtak a kilók, ami már az utóbbi években diéta és mozgás hatására sem változik. Jelenleg 30 kg súlyfeleslegem van. Ennek okán és egyéb, utóbbi időben jelentkezett problémáim miatt készíttettem magán úton IR vérvételi vizsgálatot, aminek az értékelésében kérném a segítségét. Egyéb panaszaim: -aluszékonyság (10 óra alvás után is fáradt vagyok. Vitaminokat szedek már pár hónapja) -cukrot nem fogyasztok, de néha rámtör (főleg délután) falási vágy vagy édesség utáni vágy -koncentrációs zavar/szédelgés -mostanában hajhullás Köszönöm válaszát!

Dr. Fáklya Mónika válasza témában

Tisztelt kérdező!

A diéta és a sport fontos lenne. Önnek enyhe inzulinrezisztenciája van. Ez a fentiekkel visszafordítható.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2022. augusztus 01., 21:40 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 11., 16:44
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás
Pajzsmirigy UH lelet
Vérkép és egyéb eltérések
Kedves Doktornő. Küldtem Önnek ezúttal az egyéb leleteket is. Nem tudok különösebben előzményekkel szolgálni. Kb két éve voltam ezelőtt...