Cukorterhelés eredmény

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném kérni a cukorterhelésem kiértékelését, mert kezelőorvosomtól nem kaptam egyértelmű választ. Ezek az értékek egyértelműen arra utalnak, hogy IR -es vagyok.? Az IR tünetei közül a következők jellemzők rám: fokozott szőrnövekedés férfiakra jellemző területeken (köldök, alhas) hajhullás zsíros, pattanásos bőr túlsúly (elsősorban hasi elhízás) fáradékonyság. Nemrég felkerestem egy bőrgyógyászt mert a fejtető részen megritkult a hajam, a szemöldököm is ritkás. A hajhullásom a férfiakra jellemző fejtető részen erős. A bőrgyógyász szerint ez genetikai okokra vezethető vissza. Édesapám és a család többi férfi tagja is kopasz. A hajhullás e fajtáját okozhatja IR? A cukorterhelés eredménye: 2018 . 09. hó (semmilyen diátát nem tartva) Glucose 4,2 mmol/L 3,8 - 6,0 60 perces glucose 6,2 mmol/L 120 perces glucose 5,0 mmol/L Inzulin 4,4 mIU/L 3,0 - 25,0 Inzulin 60 perc 64,3 mIU/L Inzulin 120 perc 50,9 mIU/L TSH 3,160 mIU/L 0,400 - 4,500 FT4 14,39 pmol/L 11,50 - 22,70 FT3 4,73 pmol/L 3,50 - 6,50 Anti-TPO <10,0 IU/mL 0,0 - 35,0 2021.12.hó Glucose (éhgyomri) 4,4 3,8 - 6,0 mmol/L 60 p. Gluc.terh. 5,5 mmol/L 120 p. Gluc.terh. 4,0 mmol/L Inzulin <2,00 3,0 - 25,0 mIU/L Inzulin 60 perc 77,9 mIU/L Inzulin 120 perc 31,0 mIU/L A két vérvétel között kisebb nagyobb sikerrel próbáltam betartani a 160 g diétát, testmozgásra a munkaidőm miatt nem igazán van lehetőségem . (mire végzek a munkával egyáltalán nincs energiám másra. Várom válaszát és segítségét előre is köszönöm .

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező! Önnek jelenleg nincsen szénhidrát anyagcsere zavara.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
Megválaszolva: 2022. augusztus 11.

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

Inzulinrezisztencia felismerése
Tisztelt Doktornő! Gasztroenterológiai panaszaim miatt (minden napos hajnali éhség kb fél éve) OGTT tesztet kértek tőlem, aminek az eredménye a következő: A...
IR gyanú, laboreredmény
Tisztelt Hölgyem! Segítségét szeretném kérni a laboreredményemmel kapcsolatban, melyet IR gyanú miatt ajánlottak elvégeztetni. Laboreredményeim: Vércukor...
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktornő! 35 éves férfi vagyok, 88 kg, 175 cm. Testalkatom átlagos nagyrészt hasi és combon fenéken felhalmozódott túlsúllyal. A csatolt képen...
Élet inzulinrezisztenciával
Tisztelt Doktornő! Inzulinrezisztenciával és androgént túlsúllyal kezelt beteg vagyok. Az inzulinrezisztenciára 200 grammos diétát folytatok. Nincs túlsúlyom,...
Vetélés után terherbeesés
Tisztelt Doktornő! Idén június 13-án a nőgyógyászom megállapította, hogy PCOS és inzulinrezisztenciás probléma miatt nagyon nehezen fogok teherbe esni....
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi terheléses vizsgálat eredményei utalhatnak-e inzulinrezisztenciára? Glükóz 0 perces: 5.0 Glükóz 60...