Pajzsmirigy laboreredmény

Üdvözlöm, Laboreredményem a következő: TSH - eredmény: 2,5700 mU/l (referencia tartomány: 0,4000 - 4,0000) Szabad T4 - eredmény 14,80 pmol/l (ref. 11,50 - 22,70) Szabd T3 - eredmény 6,94 pmol/l * (ref. 2,70 - 6,30) Egyedül a T3 értékem van a tartomány felett. Így önmagában ez gondot jelent, gyanakodjak valamilyen komoly betegségre? Lehet pajzsmirigytúlműködés? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza pajzsmirigy laborlelet témában

Tisztelt Kérdező!

Az értékei nagyjából rendben vannak, a kis eltérés miatt javasolnám hogy egy pajzsmirigy ultrahang vizsgálat is legyen, ha az is negatív, nincsenek göbök, vagy egyéb elváltozások morfológiailag, akkor pedig majd egy kontroll labor kellene csak majd, legkorábban 3, vagy 6 hó múlva. A pajzsmirigy hormon panel vérvétel jellemzően javasolt hogy reggel, kora délelőtt legyen, mivel a napszak is befolyásolhatja az értékeket.

üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Szabó Zsuzsanna
Dr. Szabó Zsuzsanna Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2022. szeptember 07., 22:30 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 08., 14:02
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy túlműködés
Üdvözlöm! Pajzsmirigy túlmukodes gyanújaval vegeztettem egy laborvizsgalatot, és a következő eredményeket kaptam: Tsh 1, 951 ref ertek: 0, 400...
Cukoréhség
Tisztelt Doktor (nő/úr) Van egy 33 éves autista lányom, akiről február óta tudjuk hogy inzulinrezisztens is. Mindig rengeteg édességet evett, bár...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Doktornő! 2022.10.26. napján 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálatot kértem. A vizsgálatra azért jelentkeztem, mert az elmúlt 4 hónapban 5...
Nornalis érték ?
Tisztelt Doktornő! Hónapok óta nyomást, csomót érzek a nyakamban, illetve enyhén be van a torkom is gyulladva. Voltam orvosnál, pajzsmirigyre vagy...
Hashimoto - babavállalás
Tisztelt Doktornő, évek óta ismert Hashimoto és IR. Diéta és mozgás mellett IR sokat javult, gyógyszert sem kellett szednem. A pajzsmirigyet évek...