Pajzsmirigy laboreredmény

Üdvözlöm, Laboreredményem a következő: TSH - eredmény: 2,5700 mU/l (referencia tartomány: 0,4000 - 4,0000) Szabad T4 - eredmény 14,80 pmol/l (ref. 11,50 - 22,70) Szabd T3 - eredmény 6,94 pmol/l * (ref. 2,70 - 6,30) Egyedül a T3 értékem van a tartomány felett. Így önmagában ez gondot jelent, gyanakodjak valamilyen komoly betegségre? Lehet pajzsmirigytúlműködés? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza pajzsmirigy laborlelet témában

Tisztelt Kérdező!

Az értékei nagyjából rendben vannak, a kis eltérés miatt javasolnám hogy egy pajzsmirigy ultrahang vizsgálat is legyen, ha az is negatív, nincsenek göbök, vagy egyéb elváltozások morfológiailag, akkor pedig majd egy kontroll labor kellene csak majd, legkorábban 3, vagy 6 hó múlva. A pajzsmirigy hormon panel vérvétel jellemzően javasolt hogy reggel, kora délelőtt legyen, mivel a napszak is befolyásolhatja az értékeket.

üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Dr. Szabó Zsuzsanna
Dr. Szabó Zsuzsanna Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2022. szeptember 07., 22:30 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 08., 14:02
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy túlműködés
Üdvözlöm! Pajzsmirigy túlmukodes gyanújaval vegeztettem egy laborvizsgalatot, és a következő eredményeket kaptam: Tsh 1, 951 ref ertek: 0, 400...
Cukoréhség
Inzulinrezisztencia?
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás