Férfi hormonok lelet

Kedves Doktor nő! Nemrégiben, egy hónapja átestem egy vírusos megbetegedésen, ennek kapcsán a napokban kontroll vizsgálatot végeztettem, és a szokásos nagyrutin mellé kértem néhány endorkinológiai mérést is. Noha az ösztradiol, tesztoszteron, szabad tesztoszteron, bioktív és egyég értékeim is a normális sávon belül vannak, kissé aggódom miattuk. A vizsgálat reggel történt (amikor tudtommal a legmagasabb kellene, hoyg legyen a tesztoszteronszint) ,és 23 éves férfi vagyok, tehát aggódom, hogy noga egy 50-es férfinál ezek lehetséges, hogy ideális értékek, nálam esetleg nem optimálisak. Különösen az ösztradiol magasabb, és a szabad tesztoszteron és bioaktív, ileltve totál tesztoszteron alacsonyabb értéke aggaszt. A májértékek enyhe emelkedettsége valószínűleg még a vírus utótünetei, így azok nem aggasztanak. A homron értékeimmel kapcsolatban mit érdemes tennem? Ha a koromhoz és a reggeli időponthoz mérjük ezeket a számokat valóban nem túl jó értékek, vagy túlaggódom a dolgot? Köszönöm válaszát előre is, mellékelem a teljes laboreredményem, ennek vége fele találja az endorkin értékeket!

Dr. Fáklya Mónika válasza nemi hormon témában

Tisztelt kérdező!

A nemi hormon szintekkel nincs teendő, de a többi eltérés miatt keressen fel belgyógyászt!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2022. július 07., 20:50 ;Megválaszolva: 2022. július 16., 10:14
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Shbg szint
Tisztelt WebDoktor! 28 eves no szamara Meliane szedese mellett normalis ha az shbg szint: 180 nmol/l? Minden mas szint normalis (maj, pajzsmirigy...
Pajzsmirigy laboreredmény
Üdvözlöm, Laboreredményem a következő: TSH - eredmény: 2,5700 mU/l (referencia tartomány: 0,4000 - 4,0000) Szabad T4 - eredmény 14,80 pmol/l...
Nornalis érték ?
Tisztelt Doktornő! Hónapok óta nyomást, csomót érzek a nyakamban, illetve enyhén be van a torkom is gyulladva. Voltam orvosnál, pajzsmirigyre vagy...
Hashimoto - babavállalás
Tisztelt Doktornő, évek óta ismert Hashimoto és IR. Diéta és mozgás mellett IR sokat javult, gyógyszert sem kellett szednem. A pajzsmirigyet évek...
Pajzsmirigy UH lelet
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám az alábbi pajzsmirigy ultrahang leletet kapta. Sajnos javaslatot, és diagnózist nem tartalmaz , amit a háziorvos sem...