Gyermekkori hormonális probléma

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A tanácsát szeretném kérni 11 éves kisfiammal kapcsolatosan. Kicsit aggódom, mivel a péniszének a mérete meglehetősen kicsi (kb 3-3, 5 cm) . Tudom, hogy még változni fog, de lényegesen elmarad a korabeli fiúkénál. Ez többek között lelki problémákat is eredményez nála, mivel az osztálytársai csúfolják érte. Ezen kívül súlyproblémái is vannak, pedig már elég rég óta kontrollálva van az étkezése, édességet szinte nem is eszik, illetve rendszeresen sportol hetente több alkalommal, mégse változik a súlya. Jelenleg 56 kg és 146 cm. Lehetséges, hogy hormonális problémája van? Köszönöm előre is a válaszát!

Dr. Bodnár Edina válasza túlsúly témában

Kedves Kérdező!

A kisfia sajnos valóban túlsúlyos, a magasságához képest 20 kg plus van rajta. Azt gondolom, hogy a penis mérete is ezért tűnik kisebbnek (ezt mondjuk úgy, hogy a penis részben zsírszövetben van) . Ennek eldöntésére mindenképpen érdemes felkeresni gyermekendokrinológust, annak ellenére, hogy ebben az életkorban a hormon eredmények fiziológiásan is alacsonyabbak. A testsúlyra vonatkozóan mindenképpen érdemes lenne táplálkozási naplót írniuk, és áttekinteniük dietetikussal.

Ha megírja Anya, hol élnek, megírom, ki a legközelebbi gyermekendokrinológus a körzetükben.

 

Kérdés: 2010. május 04., 13:10; Megválaszolva: 2010. május 04., 13:10
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Corpus Pineale 1 cm cysta, látóideg...
Tisztelt Doktornő! Szakvéleményét szeretném kérni, illetve tanácsát, hogy tisztán láthassak az aktuálisan megkapott eredményeimmel...
Miért hízok ennyit?
Kedves Doktornő/Úr! 18 éves 115kg 167cm vagyok.5 éve pánikbeteg vagyok és 2 éve rosszul lettem azóta nem megyek sehova még kisérettel se merek...
Biológiailag aktív tesztoszteron...
Tisztelt Doktornő! Férfi hormon szint mérést végeztem el privát laborban, és az eredmények alapján a biológiailag aktív tesztoszteron szintem...
Pajzsmirigy UH lelet
Inzulinrezisztencia?