Pajzsmirigy betegség

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az indokolatlan hízás, éjszakai izzadás, szapora ingadozó pulzus okának keresése miatt pajzsmirigy vérvizsgálatot végeztettem. Az eredmények: TSH 2,896 ulU/ml (ref: 0,380-5,330) , FT3 4,99 pmol/l (ref: 3,8-6,0) , FT4 13,80 pmol/l (ref: 7,86-14,41) Anti-TPO 0,8 lU/ml (ref: 0,0-9,0) anti-thyreoglobulin antitest (Anti-TG) 12,8 lU/ml (ref: 0,0-4,0) Véleménye szerint kell-e további vizsgálat a pajzsmiriggyel kapcsolatban, mit jelent a magas Anti-TG, mi a kockázata? Válaszát megköszönve: Henriette

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Az ön pajzsmirigye normálisan működik. Az enyhe aTg emelkedés nagyon kicsi, véleményem szerint nem jelentős. Ez az érték autoimmun gyulladásokban emelkedik meg, de ez olyan kisfokú emelkedés, hogy nem igényel teendőt. Egy kis szelénpótlás jót tehet, szelénkészítményeket recept nélkül lehet vásárolni a gyógyszertárakban.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2020. június 22., 11:49; Megválaszolva: 2020. június 28., 15:17
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...