• Pajzsmirigy betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az indokolatlan hízás, éjszakai izzadás, szapora ingadozó pulzus okának keresése miatt pajzsmirigy vérvizsgálatot végeztettem. Az eredmények: TSH 2,896 ulU/ml (ref:0,380-5,330), FT3 4,99 pmol/l (ref:3,8-6,0), FT4 13,80 pmol/l (ref: 7,86-14,41) Anti-TPO 0,8 lU/ml (ref: 0,0-9,0) anti-thyreoglobulin antitest (Anti-TG) 12,8 lU/ml (ref:0,0-4,0) Véleménye szerint kell-e további vizsgálat a pajzsmiriggyel kapcsolatban, mit jelent a magas Anti-TG, mi a kockázata? Válaszát megköszönve: Henriette

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! Az ön pajzsmirigye normálisan működik. Az enyhe aTg emelkedés nagyon kicsi, véleményem szerint nem jelentős. Ez az érték autoimmun gyulladásokban emelkedik meg, de ez olyan kisfokú emelkedés, hogy nem igényel teendőt. Egy kis szelénpótlás jót tehet, szelénkészítményeket recept nélkül lehet vásárolni a gyógyszertárakban.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2020. június 22., 11:49; Megválaszolva: 2020. június 28., 15:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: