• Pajzsmirigy betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az indokolatlan hízás, éjszakai izzadás, szapora ingadozó pulzus okának keresése miatt pajzsmirigy vérvizsgálatot végeztettem. Az eredmények: TSH 2,896 ulU/ml (ref:0,380-5,330), FT3 4,99 pmol/l (ref:3,8-6,0), FT4 13,80 pmol/l (ref: 7,86-14,41) Anti-TPO 0,8 lU/ml (ref: 0,0-9,0) anti-thyreoglobulin antitest (Anti-TG) 12,8 lU/ml (ref:0,0-4,0) Véleménye szerint kell-e további vizsgálat a pajzsmiriggyel kapcsolatban, mit jelent a magas Anti-TG, mi a kockázata? Válaszát megköszönve: Henriette

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! Az ön pajzsmirigye normálisan működik. Az enyhe aTg emelkedés nagyon kicsi, véleményem szerint nem jelentős. Ez az érték autoimmun gyulladásokban emelkedik meg, de ez olyan kisfokú emelkedés, hogy nem igényel teendőt. Egy kis szelénpótlás jót tehet, szelénkészítményeket recept nélkül lehet vásárolni a gyógyszertárakban.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2020. június 22., 11:49; Megválaszolva: 2020. június 28., 15:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Terheléses vércukor eredményem: -HOMA glukoz 3,7 mmol/L -HOMA inzulin 7,26 uu/ml -HOMA imdex 1,19 -se inzulin 0 perc 8,82 uu/mL -se inzulin 60 perc 105 -se inzulin 120 perc 20,18 Kérem segitségét a...
        Kedves Doktor/Doktornő! Ultrahang vizsgálaton voltam és egy kicsit aggódom. A pajzsmirigyem jobb lebenye 50*16*18mm a ball 48*17*17 nagyságú. Mindkét lebenye durván inhomogén szerkezetű. A jobb lebenyben az inhomogenitás mellett kB 7mm nagyságú...
        Tisztelt Dr.Nő, Dr. Úr ! Véleményét szeretném kérni pajzsmirigy göbbel kapcsolatosan. 2019.áprilisban hirtelen látótér kiesésem volt, TIA-ra gyanakodott a orvos, ezért nyaki ultra küldött.Ennek során derült ki, hogy a pajzsmirigy mindkét...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 12 éve szedek pajzsmirigy alulműködésre Euthyrox 100-as gyógyszert, mellyek a TSH, T3,T4 értékeim normál tartományban vannak tartva, folyamatos kontroll alatt. A legutóbbi két kontroll az alábbi eredményeket...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évek óta visszatérő fibroadenomák vannak a mellemben. Elmúlik, eltávolítják, újak nőnek... A nőgyógyász elküldött hormonvizsgálatra. A menzeszem 09.05-én, a vérvétel 09.24-én, a következő menzesz 09.29-én...
        Fülzúgásomra Nootropil gyógyszert kaptam.A betegtájékoztatóban azt olvastam,hogy pajzsmirigy tartalmú gyógyszer szedését meg kell beszélni a kezelő orvossal.Letrox nevű gyógyszert is szedek pajzsmirigy alulműködésre.Szeretném...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy (számomra eléggé) komplex problémával fordulok Önhöz. 33 éves vagyok, 15 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam Pajzsmirigy problémákat, melyeket röviden szeretnék összefoglalni. 2005-ben (18 évesen)...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A bal szememen villámlátás jelentkezett, ami kb. 4 hónapja tart. A szemorvos glaukómára gyanakszik, vagy az is lehet, hogy valami nyomja a szemet. Terheléses prolaktin vizsgálatot csináltattam saját kérésre....
        Tisztelt doktorúr / doktornő! 9 hónapja kezdődött magasfrekvenciás fülzúgásom és magasfrekvenciás halláscsökkenésem kivizsgálása érdekében fül-orr-gégészeti javaslatra TSH szint ellenőrzés is történt. A mintavétel mely 8:30-perckor...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérném a segítségét. A 18 éves lányom leletéről lenne szó, akit az endokrinológus orvos küldött koponya MR-re magas prolaktin szint miatt. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Sella...