• Pajzsmirigy eredmény/kezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az édesanyám tüdő- és vastagbél daganattal diagnosztizált (nem áttét). Jelenleg a tüdő daganat áll kemoterápiás kezelés alatt, a vastagbél daganat csak passzázs zavar esetén operálható. A tüdődaganat kezelése kemoterápiával kezdődött, majd áttértek az immunterápiára aminek következtében a pjzsmirigy működése teljesen felborult. Először mért értékek: TSH: 0,006mlU/l, T4:42,06 pmol/L, T3: 15,89 pmol/L. Erre kezelést nem kapott. Az immunterápia után 2020.01. hónapban: TSH: 100 felett, T3: 1.7 pmol/l, T4: 5.15 pmol/l . Erre L-Thyroxin 125 mikrogramm kezelése 3 hétig tartott. Az értékek a következőképpen változtak: TSH: 9.378, T3: 2.61, T4 adat nincs (nem mértek). Azt szeretném kérdezni, hogy szükséges-e még szedni az L-Thyroxint, vagy esetleg elhagyható/csökkenthető? Napi szinten többször erősen görcsöl a láb, leginkább a vádli, illetve a kéz ujjai. A másik kérdésem az lenne, hogy a kemoterápia mellett magnézium szedhető-e a görcsös panaszok enyhítése érdekében. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Andrea

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! Igen, továbbra is szükséges a gyógyszer szedése.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2020. március 19., 12:17; Megválaszolva: 2020. március 29., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr /Doktornő! Szeretnék segítséget kérni, hogy mi okozhatja az elhízásomat és a magas vérnyomásomat. Nagyon szeretnék lefogyni, de nem tudok bármennyire is mozgok, edzek , szerintem nem eszem sokat, de napról napra csak hízok,...
        Jó napot kívánok! Lelet elemzést szeretnék kérni illetve mit és hogyan a továbbiakban? Válaszát előre is köszönöm!!! http://kepkezelo.com/images/lriob0fqzjvh8mkqtnbm.jpeg http://kepkezelo.com/images/9je3vab3uoufzdupv6bu.jpeg...
        3 éve egy labor eredményem magas K szintje miatt (5,9 )ajånlotta a HO nefrológus megkeresèsét.A nefrológus endokrinológushoz küldõtt.Újabb laborok alacsony aldoszterin szintet mutattak 0,97. Azóta Astonint szedek,kezdtem napi fél tablettaval,...
        Tisztelt Orvosok! Évek óta (min 8) erős hajhullással küzdöm, hol enyhül, hol erősödik. Mára már harmad annyi hajam maradt mint előtte. Naponta marékszám szedem össze a hajam, mindenhonnan. Emellett az utóbbi időkben fokozott szőrnövekedés...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az édesanyám tüdő- és vastagbél daganattal diagnosztizált (nem áttét). Jelenleg a tüdő daganat áll kemoterápiás kezelés alatt, a vastagbél daganat csak passzázs zavar esetén operálható. A tüdődaganat kezelése...