• Valóban inzulinrezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Rakk Erika Doktornő! Korábban írtam Önnek, amennyiben ez nem IR, akkor Ön szerint semmilyen cukoranyagcsere-betegség nem áll fent? Most 180g-ra állítottak át, tízórai 20 g lassú cho lett, uzsonna 30 g gyors cho, ebéd 60 g a rosszullétek miatt.Jelent az rosszat, hogy étkezés(diéta)után 1.5 órán belül pánikszerű rosszullétem van? Szerencsére nem minden étkezésnél. Tsh:1. Ön szerint egy gluténmentes étkezés javasolt az antiTPO csökkentéséhez? Köszönöm válaszát!

        Dr. Rakk Erika válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! TSH tökéletes. Most nem látom a korábbi eredményeit. Ha azt írtam, akkor nem tartom inzulinrezisztensnek. Diéta részleteibe nem tudok belemenni, ez dietetikusi feladat. Nem is közölt pontos adatokat. Pl reggel mennyi a CH Nem értem, miért gyors az uzsonna, és lassú CH a tízórai... Inkább fordítva kellene, szerintem. Ha ön nem gluténérzékeny, akkor nincs értelme a gluténmentes diétának.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász

        Dr. Rakk Erika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 01., 20:51; Megválaszolva: 2019. január 01., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Nőgyógyászati kivizsgálás során vérvétel eredmény alapján kiderült, hogy magas aTPO (400koruli) és Tsh70, Tp4 normál szintjeim vannak. Endokrinologushoz küldött az orvosom, de csak egy hónap múlva kaptam időpontot. Van két...
        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 25 éves férfi vagyok. 3 héttel ezelőtt reggeli órákban vett véreredményben a prolaktin szintem 524.9 mIU/l volt. Ma (3 hét múlva) az ismételt vérvételen (10óra) 175.8 mIU/l volt. Pajzsmirigy, Vesefunkcio rendben...
        Tisztelt Doktor Nő! 3 hónappal a szülés után pajzsmirigy gyulladás kezdődött nálam, a tsh ertekem 5,6 volt. Kezdeti gyogyszeradagolástol túlműködés lett ezert a gyogyszert nem szedtem.(eutyrox 50, 1, 5 honapig) Majd kiderult hogy igy újra...
        T. Doktor Nő! Vérképemben vannak megcsillagozott eredmények, ezzel kapcsolatosan szeretném megkérdezni, hogy mi lenne a teendőm? Serum HDL Cholesterin 1,3 mmol/L ref. 1,7 Vvt szám: 4,70T/L ref. 3,80-4,50 Monocyta: 7,7 ref. 3,0-7,0 600TSH...
        Tisztelt Doktornő! Babát tervezünk párommal. Két endokrinológiai problémám van, amit eddig megállapítottak. Az egyik a progeszteron alacsony szintje (pecsételés előtte-utána, néha igen erős vérzéssel). A másik, hogy novemberben...
        A körzeti orvos javaslatára kerestem fel egy endokrinológust, és azt monták, hogy az immunrendszerem megbolondult, ellenanyagot termel a pajzsmirigy ellen. HA elkezdem szedni az ő általa felírt L-Thyroxint, akkor ez a gyulladás csökkenni fog,...
        Pajzsmirigy alulműködésem van.Évek óta szedek rá gyógyszert. Most voltam ellenőrzésen. Az ultrahango vizsgálaton azt írták a leletre:,, Mk.lebenyben néhány 5-5, 5 mm-es, echoszegény göbök láthatók.” Ez mit jelent? A belgyógyász azt...
        Üdvözletem! Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi laborértékek jelezhetnek -e valami problémát? Glükóz: 0 perc 5, 3 mmol/l 60 perc 8, 5 mmol/L 120 perc 8, 1 mmol/L Inzulin: 6, 6 mIU/L 60 perc 79, 1 mIU/L 120 perc 90, 6 mIU/L Köszönettel,...
        Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi időnek kell eltelnie Letrox 50µg és Estrofem 2mg beszedése között? Köszönöm válaszát!
        Kedves DrNő/DrÚr! 40 éves nő vagyok, 83 kg. Inzulinrezisztenciám van pár éve. Merckformin 1000 és Jardiance tablettákat szedek napi 1-1-et. A 140g Ch diétát általában napközben sikerül tartani, de este túleszem magam. Az a problémám hogy...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés