Valóban inzulinrezisztencia?

Kedves Rakk Erika Doktornő! Korábban írtam Önnek, amennyiben ez nem IR, akkor Ön szerint semmilyen cukoranyagcsere-betegség nem áll fent? Most 180g-ra állítottak át, tízórai 20 g lassú cho lett, uzsonna 30 g gyors cho, ebéd 60 g a rosszullétek miatt.Jelent az rosszat, hogy étkezés(diéta) után 1.5 órán belül pánikszerű rosszullétem van? Szerencsére nem minden étkezésnél. Tsh: 1. Ön szerint egy gluténmentes étkezés javasolt az antiTPO csökkentéséhez? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza inzulinrezisztencia témában

Kedves Kérdező!

TSH tökéletes. Most nem látom a korábbi eredményeit. Ha azt írtam, akkor nem tartom inzulinrezisztensnek. Diéta részleteibe nem tudok belemenni, ez dietetikusi feladat. Nem is közölt pontos adatokat. Pl reggel mennyi a CH Nem értem, miért gyors az uzsonna, és lassú CH a tízórai... Inkább fordítva kellene, szerintem.

Ha ön nem gluténérzékeny, akkor nincs értelme a gluténmentes diétának.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2019. január 01., 20:51; Megválaszolva: 2019. január 01., 22:09
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Visszatérő IR?
Inzulin rezisztencia és pajzsmirigy...
Terheléses vércukorvizsgálat lelet
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy terheléses vércukorvizsgálatról az alábbi eredményeim jók-e, vagy fennállhat-e valamilyen...
Inzulinrezisztencia
Üdvözlöm! Másfél éve amikor terhes voltam , csináltak nálam terheléses cukor vizsgálatot. Ott az első vérvétel értèke 5,7 lett majd a 120...
Okozhatja inzulinrezisztencia a...
Tisztelt Doktornő /úr, A véleményét szeretném kikérni az alábbi cukor / inzulin terheléses vizsgálatom eredményével kapcsolatban. A vizsgálat...