Megállapított terhesség

Üdvözlöm! Olyanban szeretnék segítséget kérni, hogy ha nekem alulműködik a pajzsmirigyem (szedek rá 50-es L-thyroxint) , most 2, 09 az értékem és ma megállapítottak 6 hetes terhességet, akkor kell-e változtassak a gyógyszer adagolásán, fel kell-e keressek egy endokrinológust? Általában 3-4 hétre adnak időpontot, annyi idő alatt lehet valami negatív hatása a gyógyszernek a babára? Vagy mi a javallat ilyenkor? A nőgyógyászt sajnos elfelejtettem megkérdezni. A gyógyszert tavaly június óta szedem, az induló értékem 7, 48 volt, augusztusban már 2, 09 (azóta nem nézettem) . Az fT3 és fT4 megfelelő értékben volt. Köszönöm a segítséget

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Most jó a hormonszintje, így nincs gond. De ahogy a terhessége előrehalad a hormonigény nőni szokott, így meg szoktuk emelni a gyógyszeradagot. Legalább telefonon konzultáljon orvosával, erről a kérdésről, mert természetesen gyógyszerelési javaslatot ezen a fórumon nem adhatok, az ön ismerete nélkül.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. január 21., 13:24 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 15:48
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Pajzsmirigy alul vagy felülműködés...
Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése