Pajzsmirigy probléma

Tisztelt Doktornő! Másfél éve vizsgáltak pajzsmirigy betegségre. Akkor a TSH enyhén emelkedett volt (5-6 között) , a UH több, kisebb echoszegény területet mutatott és az anti-TPO is a duplája volt. Autoimmun eredetű pajzsmirigy betegére gyanakodtak. Semmilyen gyógyszert nem kaptam, főként, hogy ingadozó volt a TSH. Az elmúlt évben, viszont folyamatosan csökkent a TSH szintem, most januárban már csak 1 volt. Azt szeretném megkérdezni, hogy legelőször valami oknál fogva csak kiugrott a TSH és most spontán javult az eredmény? Meggyógyultam vagy erre az autoimmun betegségre ez jellemző, de akkor mire számíthatok a továbbiakban? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Reméljük, hogy a pajzsmirigy megmaradt állománya termel elegendő hormont. Sajnos ritkán a pm, gyulladás túlműködésbe is átmehet, tehát a rendszeres ellenőrzés továbbra is fontos.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. január 18., 18:25; Megválaszolva: 2016. január 22., 15:24
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Pajzsmirigy alul vagy felülműködés...
Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése