pajzsmirigy

Kedves Doktornő, Az lenne a kérdésem, hogy február 20-án Indiába utazom és két héttel előtte el kell kezdenem szedni a delagilt malária ellen. Viszont azt olvastam a mellékelt betegtájékoztatón, hogy pajzsmirigy gyógyszerrel együtt szedve befolyásolhatja annak hatékonyságát. Egyébként euthyrox 50 et szedek minden reggel egy felet. Okozhat problémát, ha együtt szedem a két gyógyszert? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel K.Rita

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A delagil szedése befolyásolhatja az euthyrox vérszintjét, így érdemes ellenőrizni a TSH-t és ennek megfelelően, ha kell, módosítani az adagot. De ha nem megy hosszú időre, véleményem szerint nem alakul ki teendőt igénylő probléma.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. január 12., 22:18; Megválaszolva: 2016. január 13., 22:06
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Pajzsmirigy alul vagy felülműködés...
Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése