Tiroxin okozhat-e cukorbezegséget?

Tisztelt doktornő! Nemrégiben pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam. Tsh szintem a legutóbbi eredmény alapján 9, 6 volt. Az Anti TPO 1000 feletti értéket mutatott. 2 napja elkezdtem szedni az L-tiroxin nevű hormon tablettát. Az lenne a kérdésem hogy igaz-e ha valaki sokáig szedi, akkor cukorbetegséget okoz ez a tabletta? Eddig a cukrommal nem volt baj éhgyomorra 5, 6 volt márciusban utána nyáron 5, 2 volt. Nagyon félek a cukorbetegségtől és ha ez a tabletta ezt okozhatja akkor inkább nem szedem tovább. Köszönöm előre is a válaszát.

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Nem okoz. Szedje a tablettát nyugodtan.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. december 25., 01:13; Megválaszolva: 2015. december 31., 14:50
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Pajzsmirigy alul vagy felülműködés...
Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése