autoimmun thyreoiditis

Kedves Doktornő! 2013-ban diagnosztizálták a betegséget, azóta évente vérvétellel ellenőrzésre járunk. 2014-ben jó volt a beállított gyógyszer, Letrox 75 tablettából felet kell szednie a fiamnak. A most megkapott labor szerint a TSH 8, 75 mlU/L, a T4 pedig 16, 7 pmol/L. Tehát a TSH duplája a legmagasabb értéknek, pedig a gyógyszerezésen nem lett változtatva. Vérvételre úgy mentünk, hogy reggel fél 8-ra éhgyomorra és a gyógyszert kb előtte 1 órával vette be. Befolyásolja az eredményt, hogy előtte 1 órával vette be a gyógyszert? Kell egy másik labort kérnem? válaszát köszönöm, tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A gyógyszer jelenlegi adagja kevés, emelni kell rajta. Endokrinológusával egyeztessen. A mintavételi körülmények ez esetben nem változtatnak a teendőkön.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. október 01., 08:44; Megválaszolva: 2015. október 02., 19:43
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése