Hypothyreosis

Tisztelt Hölgyem/ Uram! Kb. 2 éve járok rendszeresen vérvételre a pajzsmirigyem miatt (Hypothyreosis) . 2015. 01. 10-én 7.403, 2015. 04.22-én 2. 305 és 2015. 07.21-én 2.644 volt a THS értékem. Január óta 75 ug L-Thyroxint szedek naponta (másfél tablettát) . Most az utolsó leletemre azonban az volt írva, hogy 100 ug L-Thyroxint szedjek, mert a TSH értéke nem ideális tartományban van. Ezt azért nem értem, mert az utóbbi TSH értékem még benne van a referencia tartományban. Nem tudom, hogy tényleg szükség van-e arra, hogy napi 2 tablettát beszedjek, mert nekem ez kicsit soknak tűnik és nem szeretném, hogy a napi 2 tabletta ártson valahogy. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza pajzsmirigy betegség témában

Kedves Kérdező! Ha jól érzi magát ezzel a dózissal, -vagyis rendben van a testsúly, nincs székrekedése, hajhullása, körömtöredezése- én nem javaslom az emelést.Elsősorban akkor, ha valakinek gyermekvállalási szándéka van, akkor javasolják a TSH 2 alá csökkentését. Mivel Ön szed fogamzásgátlót, abból gondolom, hogy ezt még nem tervezi. Ha emelném is a dózist, hogy 2 alá menjen a TSH, szerintem elegendő lenne napi 12, 5 ug-mal vagyis napi 87, 5ug-ot szedni, a 100 ug soknak tűnik.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. augusztus 17., 14:44; Megválaszolva: 2015. augusztus 17., 23:07
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...