vetélések okai

Tisztelt Doktor Nő! Engedje meg, hogy levelemmel zavarjam és megtisztel azzal, hogy tanácsot ad számomra! Megpróbálom a lehető legrövidebben leírni az előzményeimet! 2009.ben volt egy terhességem ami a 9 dik héten elhalt így műszeresen be kellett fejeznem, magazat elhalás előtt voltak barnás pecsételő vérzésem amire nem kaptam semmit.E történés után kiderítették nálam hogy van egí IR-m amire 850mg.metfogammát szedek napi 3*1 adagban. Majd 2010-ben ismét sikeresen teherbe estem majd a 6-dik héten szintén elvetéltem ami spontán vetélés volt, itt is befejezték műszeresen viszont a kaparékban már nem volt semmiféle maradvány.Ezután kivizsgálások sorozata történt immunológia, trombofilia, hiszteroszkópia, ahol leírták hogy semmi negítívum nem áll a vetélések hátterében. Mire végett ért a kivizsgálásom a párkapcsolatom is megszakadt.Ez csak azért írtam mert a következőkben lehet rá szükség. Majd 2013 ben ismételten elkezdtem a nőgyógyászat illetve endrokin kivizsgálásokat.Ott megállapították hogy PM alulműködésem van amire napi 0, 5mg letroxot szedek a mai napig, illetve kiderült hogy van egy komoly d- vitamin hiányom amire szintén 2014 márciusa óta napi 2000 egységet szedek. Most 2015 májusában első probálkozásra sikerült teherbe esnem, de sajnos most is vetéléssel végződött a terhesség szintén spontán.6 hetes uh vltam ami a méretei alapján 5 hetes terhességnek felet meg. Mikor kiderült a terhességem szinte azzonnal kaptam utrogestan hüvelykúpot napi 2*2.Viszont a a vérvétel erdményem szeintem nem volt megfelelő mivel kb.4 hetes terhesen a progeszteron értékem 13, 89 volt a tsh 2, 11. A 6 uh után a progeszteron értékem 6, 25 volt miután másnap be is indult a vetélésem. A ciklusaim az elmúlt időszakban 26 naposak voltak illetve a most áprilisi ciklusom csak 23 volt. Bízom benne ennyi információ után tudd Nekem Doktor Nő valamilyen tanácsot adni merre fele induljak illetve mi lehet a probléma megoldása! Nagyon el vagyok keseredve a korom miatt is mivel most töltöttem a 37 évemet és félek kifutok az időből! Én Miskolcon élek, de szívesen veszem tanácsát kihez forduljak a problémámmal! Tisztelettel: Juhász Katalin Várom mielőbbi válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza terhesség témában

Tisztelt kérdező!

A történetében sárgatest elégtelenségre van gyanú. Nőgyógyász endokrinológus felkeresését javaslom. Esetleg a későbbielben medőségi centrumban is szóba jöhet egy vizsgálat, mert ott speciálisan ezekkel a problémákkal foglalkoznak.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. június 20., 17:29; Megválaszolva: 2015. június 22., 15:39
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolaktin és progeszteron probléma
Tisztelt Doktornő! Babát tervezünk párommal. Két endokrinológiai problémám van, amit eddig megállapítottak. Az egyik a progeszteron alacsony...
Az alábbi hormonértékek...
Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH:...
TSH és terhesség
Kedves Mónika! Jelenleg 5 hetes terhes vagyok, nem rég derült ki, hogy pajzsmirigy alul működésem van, amire kaptam gyógyszert is, 25mg Letroxot kell...
Lehet e szedni a Pajzs-komplex jód...
Párommal 2 hónap múlva lesz az esküvőnk és utána rögtön nekiállnák a próbálkozásnak, ami a gyermekvállalást illeti.Jelenleg vannak pajzsmirigy...
pajzsmirigy eltávolítás- terhesség
Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben eltávolították a pajzsmirigyemet. Azóta szedem a Letrox 100 miligrammos gyógyszert napi 1x. A műtét utáni...