Terhességgel kapcsolatban

Tisztelt Dr. Petróczki István! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az utolsó menstruációm 2022.június 22-én volt, peteérésem teszt szerint július 9. a következő menstruációm nem jött meg és 3 tesztet csináltam, de negatív volt mind a 3. így mivel pont építkezünk és iszonyatosan meleg volt kb 7 este ittam 1-1 sört (persze nem mindig 1 üveggel, volt, hogy 1 pohárral), majd a menstruációm még mindig nem jött meg így július 27-én csináltam tesztet, ami pozitív lett, az lenne a kérdésem, hogy árthattam a magzatomnak? Mikor megcsináltam a Clearblue tesztet azt írta, hogy 3 hetes vagyok! Olvastam, hogy ilyenkor a magzatot még a szikhólyag táplálja (persze nem tudom mit jelent ez) nem pedig a méhlepény. Nagyon bízom abban, hogy nem okoztam a babámnak semmilyen rendellenességet! Válaszát előre megköszönve, maradok Tisztelettel

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Tisztelt Hölgyem! Sajnos nincs garancia erre. Az italozást/dohányzást nem a nőknek találták ki, érzékenyebb a májuk, veséjük, hamarabb károsodik, mint a férfiaké. Nem véletlenül, amikor egy nő babát tervez, legalább 3 hónappal előbb abba kell hagyni ezeket, ,hogy kiürüljenek. Persze, lehet, hogy már maradandó károsodás alakult ki, ezért a baba előtt érdemes egy alapos kivizsgálást végezni. Ezzel együtt remélem és szívből kívánom, hogy minden rendben legyen és jól sikerüljön a baba. Természetes, szülés után a szoptatás alatt is szigorúan tilos az alkohol és a cigi. Viszont, hogy jót is írjak, én úgy tudom, hogy ezek nem okoznak fejlődési rendellenességet. Mindenesetre, valami jó szakemberhez járjon gondozásra. Nézze meg honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a babavideókat Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. július 30.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Köldökzsinór trombózis
Tisztelt Doktorúr! Férjemmel babát vártunk, de a 37-ik hétben köldökzsinór Thrombosis szövődményében elhunyt a babánk, mielőtt a világra jöhetett volna. A...
Sikertelen beavatkozás?
Tisztelt Doktorúr! A következőkben szeretném véleményét kérni: 2023.04.05.-én, 7 hetesen végeztek nálam terhességmegszakítást, mert időközben kiderült több...
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes várandós vagyok. Terhesség megállapításkor a vizsgálaton 6+0 hetes voltam. Mindent rendben találtak. Méretek a következők voltak:...
Várandósság _ionizáló sugárzással...
Tisztelt Doktor Úr! 38 hetes várandós vagyok, körülbelül két hete iszom málnalevél teát, melynek csomagolásán most vettem észre, hogy "ionizáló sugárzással...
Lelet kiértékelés
Tisztet Dr. Farkas Ágnes! Szeretném kiértékeltetni a leletünket, hogy kell-e aggódnunk? Jelenleg a párom a 27. hétben várandós és elküldött minket a genetikus...
Vetélés, missed ab
Üdvözletem! Múlt héten csütörtökön megállapították, hogy elhalt a terhességem körülbelül a 6-7 héten. Mindez a 9 hetes ultrahangon, derült ki. Semmi tünete...