Terhességgel kapcsolatban

Tisztelt Dr. Petróczki István! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az utolsó menstruációm 2022.június 22-én volt, peteérésem teszt szerint július 9., a következő menstruációm nem jött meg és 3 tesztet csináltam de negatív volt mind a 3., így mivel pont építkezünk és iszonyatosan meleg volt kb 7 este ittam 1-1 sört (persze nem mindig 1 üveggel, volt hogy 1 pohárral), majd a menstruációm még mindig nem jött meg így július 27-én csináltam tesztet ami pozitív lett, az lenne a kérdésem, hogy árthattam a magzatomnak?? Mikor megcsináltam a Clearblue tesztet azt írta, hogy 3 hetes vagyok! Olvastam, hogy ilyenkor a magzatot még a szikhólyag táplálja (persze nem tudom mit jelent ez) nem pedig a méhlepény. Nagyon bízom abban, hogy nem okoztam a babámnak semmilyen rendellenességet! Válaszát előre megköszönve, maradok Tisztelettel

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos nincs garancia erre. Az italozást/dohányzást nem a nőknek találták ki, érzékenyebb a

májuk, veséjük, hamarabb károsodik, mint a férfiaké.

Nem véletlenül, amikor egy nő babát tervez, legalább 3 hónappal előbb abba kell hagyni ezeket,

hogy kiürüljenek. Persze, lehet, hogy már maradandó károsodás alakult ki, ezért a baba

előtt érdemes egy alapos kivizsgálást végezni.

Ezzel együtt remélem és szívből kívánom, hogy minden rendben legyen és jól sikerüljön a baba.

Természetes, szülés után a szoptatás alatt is szigorúan tilos az alkohol és a cigi.

Viszont, hogy jót is írjak, én úgy tudom, hogy ezek nem okoznak fejlődési rendellenességet.

Mindenesetre, valami jó szakemberhez járjon gondozásra.

Nézze meg honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a babavideókat

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2022. július 30., 06:00; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita