Magasabb TSH érték és baba vállalás

Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Márciusban (10 hetesen) műszeres befejezést kellett elvégezni rajtam, mivel a babánk fejlődése megállt a 6. hétben (első baba) . A terhesség ideje alatt szinte végig nagyon fáradtnak éreztem magam és falási rohamok gyötörtek, valamint émelyegtem, ezt csak a szénhidrátban gazdag ételek enyhítették, amitől sokat híztam. A 166 cm magasságomhoz már 92 kg társult. A műtét után fokozatosan életmódot váltottam, rendszeresen mozgok, sikerült is nehezen megszabadulnom 6 kg-tól. Egy hónapja (máj.22.) voltam laborban, amiből kiderült, hogy magasabb a vércukor, a húgysav és a TSH szintem (TSH: 3, 83) . A háziorvosom felírt Miluritot, valamint javasolta a CH csökkentett diéta folytatását. Párommal szeretnénk, ha néhány hónapon belül újra várandós lennék, de aggaszt a magas TSH érték, amire nem kaptam semmit. Aggódom, hogy emiatt fokozottan fennáll a nehéz teherbeesés, és az újabb vetélés kockázata. 1 hónap múlva esedékes a kontroll laborvizsgálat. Várom véleményét és tanácsát. Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Ez nem olyan érték ami aggodalomra adna okot. Meg kell ismételni, és az ismétléskor aTPO és aTg szinteket is javaslok nézni, hogy nincsen-e autoimmun folyamat a háttérben. A kezelés az eredmények függvénye lesz.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. június 19., 10:02; Megválaszolva: 2015. június 22., 15:33
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése