kell gyógyszert szednem?

Tisztelt Doktornő! TSH 5, 65 mIU/l + 0, 27 4, 20 FT4 16, 29 pmol/l 12, 00 22, 00 FT3 5, 53 pmol/L 3, 10 6, 80 Anti-TPO < 5 IU/mL 0, 0 34, 0 értékeket kaptam meg ma. Kérdésem kell gyógyszert szednem? (TSH érték kicsit magasabb, ahogy utánanéztem.) Változtatni kell az életmódon? Köszönettel: Ónodi Timea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Jódpótlás jönne szóba amennyiben a pajzsmirigy ultrahangon nincs kóros eltérés. A hormonpótlás is szóba jöhetne, de mivel az autoimmun gyulladást vizsgáló aTPO nem emelkedett, a jodid pótlásával is meg lehet próbálkozni első körben.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. május 28., 19:23; Megválaszolva: 2015. május 29., 17:06
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...