pajzsmirigy

Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy a férjemnek pajzsmirigy gondja van és a tsh-ja 0.02 eddig letrox-ból 75-ből felet szedett esetleg ezután kevesebbet kellene-e szednie? Szedett már 50-est azelőtt.Kapott már az endokrinológiára időpontot csak még később július 24-re.Válaszát előre is köszönöm:Szabóné.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Vannak olyan pajzsmirigy betegségek, amikor kicsivel nagyobb adagot alkalmazunk, hogy a TSH-t alacsonnyá tegyük, ilyen pl. ha pajzsmirigy daganat utáni hormonpótlásról van szó. Ha a férjének nincs ilyen gond a kórelőzményében, csak egyszerű hormonhiány miatti hormonpótlásban részesül, valóban kicsit soknak tűnik az eddigi adag, és csökkenteni lehetne. Az addigi 37, 5 ug Letrox helyett meg lehet próbálni a napi 25 ug-ot, de az adag módosítását a kezelőorvossal - akit telefonon is- de meg kell beszélni, hiszen ő zudja a beteg pontos kórelőzményét.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. május 25., 11:32; Megválaszolva: 2015. május 26., 08:40
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint