Magas T3 és alacsony TSH szint

Tisztelt Doktornő! Vérvizsgálat során az alábbi eredményt kaptam: Szabad T4: 1, 09 ng/dl (ref.: 0, 7-1, 48) Szabad T3: 5, 66 pg/mL (ref: 1, 71-3, 71) Ultrasens. TSH: 0, 3204 uIU/mL (ref: 0, 3500-4, 9400) Kérdéseim: A fenti értékek mire utalhatnak, szükséges-e kezelés? Babát szeretnénk, lehet-e így egészséges gyermekünk? Befolyásolja-e az értékeket, hogy az elmúlt félévben 20 kg-ot fogytam? Köszönöm segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Ez nagyon kis eltérés, egyelőre csak kontrollt és pajzsmirigy uh-ot javaslok. A vérvétel t 1 hónap múlva kellene elvégeztetni. A hormonszintek elmozdulási tendenciája alapján jön szóba endokrinológiai szakvizsgálat. A babavállalással a kérdés eldőléséig várnék.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. május 08., 11:39; Megválaszolva: 2015. május 12., 16:05
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint