Hashimoto diéta?

Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni. 27 éves nő vagyok, 2 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést. A TSH értékem mindig 10 alatt volt, az elmúlt egy évben 2-3 közötti már (L-Thyroxint szedek) . Egyszer néztek TPO értéket nálam, ami 270 körüli volt, még 2 éve. Akkor a leletembe odaírták, hogy Hashimoto, de az orvosom nem említette, hogy autoimmun pajzsmirigy betegségem lenne. A koleszterinem nagyon magas, a szédülés, hasfájás, hajhullás még mindig megmaradt tünet (bár már tele van a fejem babahajakkal is) . Voltam ételintolerancia vizsgálaton, ahol kiderült, hogy tejcukorra vagyok kicsit érzékeny, de gluténra egyáltalán nem. A menzeszem 2-3 hét késéssel jön meg (bár a fogamzásgátlót kb 8 év után abbahagytam fél éve) , nagyon gyenge lefolyású. Több helyen olvastam, hogy a Hashimoto-ra van egy diéta, ami teljes tej és gluténmentes diéta. Érdeklődnék, hogy Ön szerint érdemes lenne megpróbálni ezt a diétát nekem? Babát még 2-3 évig nem tervezek. Köszönettel: V. Viktória

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A Hashimoto thyreoiditis gyakran társulhat egyéb autoimmun betegségekkel. De ha ezt önnél a laborvizsgálatok nem igazolják, és panasza sincs az említett ételek fogyasztása után nem indokolt diétáznia.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. május 04., 10:09; Megválaszolva: 2015. május 06., 21:15
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint