Indokolt a gyógyszerszedés?

Tisztelt Doktornő! 24 éves lány vagyok. Tavaly májusban voltam endokrinológián, mivel a TSH-m 5, 14 volt. Emiatt a doktornő L-thyroxin fél, 50mgos tablettát írt föl. 3hónap múlva kellett ismét visszamennem. Az akkori TSH-m 4, 3 mg volt így feljebb emelte egy egész tablettára az L-thyroxint. A háziorvosom úgy gondolja, hogy ez még nem annyira megemelkedett szint, hogy szednem kelljen a gyógyszert. Tünetem fáradékonyság, szédülés volt, de mint kiderült a szédülés a BBPV-nek köszönhető, nem függ össze a pajzsmirigy alulműködéssel. Tavaly augusztus óta diétázom, 20kilogrammtól sikerült megszabadulnom. Ön szerint érdemes szednem a gyógyszert, vagy abbahagyhatom? Esetleg ha abbbahagyom, akkor amit leadtam 20kg-ot az vissza fog jönni? Köszönettel: Komári Nikolett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Ha e mellett az adag mellett jó a hormonszintje, akkor a gyógyszerre szüksége van.ha nem lenne, akkor a gyógyszer mellett mért laborleletek mutatnák.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. január 25., 13:08; Megválaszolva: 2015. január 29., 20:05
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték