Túlműködő pajzsmirigybetegség után jódtartalmú multivitamin

Tisztelt doktor úr! Jelentős pajzsmirigy túlműködés és kétévnyi gyógyszeres kezelés után tünetmentessé váltam, egy éve nem szedek ezen problémámra gyógyszert. Panaszom nincs. Kaptam egy multivitamint, melynek jódtartalma egy tablettában (egy nap egyet kell beszedni) 150 mcg. Kérdésem az, hogy merjem-e beszedni ezen kéthavi multivitamin adagot, vagy sem. A tőlem telhető legnagyobb gondossággal kerülöm a jódot, és nem szeretném, ha a multivitamin miatt a korábbi problémáim visszatérnének. Köszönettel: Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Nem javaslom ezt a vitamint. Keressen inkább olyat, ami nem tartalmaz jódot.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. október 12., 12:40; Megválaszolva: 2012. október 15., 13:41
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése