Alga THS esetén

Érdeklődni szeretnék, hogy TSH esetén javasolt-e az algakészítmények fogyasztása. Sok érvet és ellenérvet olvastam. Nagyon jó dolognak tartom az algát, de vajon pajzsmirigy problémára veszélyes e vagy sem? Mi a véleménye? Előre is köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt Kérdező,

A TSH érték segítségével a pajzsmirigy funkciót tudjuk ellenőrizni, ha alacsony akkor az esetek döntő többségében pajzsmirigy túlműködés, ha magas akkor viszont pajzsmirigy alulműködés állhat fenn. A TSH eltérésre attól függően, hogy magasabb vagy alacsonyabb, más-más típusú gyógyszeres kezelésre lehet szükség. Az alga készítmények szedése esetén elfordult, hogy pajzsmirigy funkciózavar jelentkezett emiatt nem javasolnám a szedését. Amennyiben TSH eltérése van forduljon Endokrinológushoz házi orvosa segítségével.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 15., 23:22; Megválaszolva: 2012. augusztus 19., 15:44
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...