Reflux, epe, büfögés

Tisztelt dr úr, Nő! 4hete voltam gyomortükrözésen. 10mm átm. polypot vettek le, a szövettan jó lett. Reflux ételmaradékos is. Azóta is elég rossz az emésztésem. A gyomorszájamban mintha egy gombócot éreznék, amit nem tudok lenyelni. Van mikor visszaböfögöm a kaját s ez a gombóc pár órára eltűnik. Sok a savam is. Epehólyagom már kivették 2000-ben. Állandó jobb bordaív alatti fájdalmam van s olyan mintha húzná a görcs a hátamba Felsugárzik a hátamba a fájdalom. Lansoptolt szedek már 3 éve. Vettem rowachol kapszulát..Régebben optacidot is szedtem. Most nem tudom mi lenne jó? Nem dohányzom nem fogyasztok alkoholt, a csokit is mellőzőm.Ön mit javasol menjek vissza az orvoshoz? Válaszát köszönöm Erzsi

Dr. Plósz János válasza epe témában

A panaszok miatt a kontroll mindenképp javasolt. Leírása alapján bennem felmerül a nyelőcső motilitászavara, nem megfelelő működése. Ezt nyelőcső-manometriának (nyomásmérés) nevezett vizsgálattal lehet bizonyítani vagy kizárni, valamint egy nyeletéses röntgen vizsgálat segíthet az előrelépésben.

Kérdés: 2011. április 07., 16:17; Megválaszolva: 2011. április 09., 18:39

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

sárgás széklet
Tisztelt Doktornő! Nagymamám 77 éves. Kb. 3-4 éve epekövesség maitt eltávolították epehólyagját. Azután a diétát betartotta, lassacskán kezdi...
epefájás76
TISZTELT DOKTORNŐ ÚR.Pár napja az epém kezd tompán fájni nyomásra nem érzékeny. Azt szeretném megtudni hogy mitöl lehet ez.2009 ben voltam hasi...
kontrasztanyag
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Három éve tartó emésztőrendszeri panaszaim vannak. Étvágytalanság, időnként hasmenés- görcsök (éjszaka is)...
emésztés, epe. sav,
Kedves Doktor/Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy megállapították nálam egy nyelőcső fekélyt, ami után mentem epe vizsgálatra...
Zöld széklet
Tisztelt Cím Szülés után 4héttel, (most 3 hete) erős epegörcsöm volt, amely magától elmúlt. Vérvételen voltam a májfunkciók rosszak lettek...