• sárgás széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Nagymamám 77 éves. Kb. 3-4 éve epekövesség maitt eltávolították epehólyagját. Azután a diétát betartotta, lassacskán kezdi bővíteni étrendjét, szerencsére semmi gond nincs. Néhány hete arról számol be, hogy székletes puhább állagú, mint korábban, és sárgás színű. Ennek problémá állhat hátterében? Ha szükséges ehhez vizsgálat, vérvétel, miket kell vizsgálni? Arra gondolunk, nehogy megint az epéjének legyen baja, az epevezeték gyulladása okozza ezt. Magas vérnyomásra gyógyszert szed, vízhajtót, gyomorfekélyre gyógyszert és savlekötőt. Kb. 1 hónapja Supradyn és Magne B6 vitamint szed. (Nem tudom, ennek lehet-e jelentősége.) Várom mihamarabbi válaszát! Nagyon köszönöm! Üdvözlettel: R.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a epe témában

        Kedves Kérdező! Inkább fokozott epeürülésre gondolnék az epehólyag kiiktatása miatt, különösen, ha a széklet csípő jellegű is. Ha zavaró és esetleg epés hasmenéssel is jár, epemegkötő kolesztiramint (Questran por) lenne érdemes kipróbálni, ami gyógyszertárakban Magyarországon sajnos nem kapható, külföldről beszerezhető (orvosa felírja receptre, az inteneten pedig megnézve a pharmafutar elérhetőségét, velük letárgyalható a beszerzés némi plusz költségért).


        Kérdés: 2015. február 15., 17:11; Megválaszolva: 2015. február 16., 03:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: