Zöld széklet

Tisztelt Cím Szülés után 4héttel, (most 3 hete) erős epegörcsöm volt, amely magától elmúlt. Vérvételen voltam a májfunkciók rosszak lettek, de mára már rendeződött. Uh követ, elzáródást nem talált. Szigorú diétát tartottam egy hétig, most már rendesen táplálkozom, bár az erős tejet, tejfölt és csokoládét kihagyom az étkezésből. Eddig nem fogyasztottam elég gyümölcsöt, rendszeresen étkezem és mindennap eszem kefírt. A kérdésem az lenne, hogy a székletem nem tért vissza az addig jellemző barna színre hanem előbb világos sárgás-barna volt, most 4 napja pedig formált de sötétzöld színű. Lehet ennek oka a megváltozott étrend? Köszönöm a választ

WEBBeteg Szakértő válasza epe témában

Tisztelt Kérdező!

Alkalmazzon probiotikus kúrát. A széklet színe önmagában nem kóros a leírás alapján, különösen, ha az elfogyasztott étel ezt indokolja is. Tartsa tovább a diétát. A terhesség és a gyermekágyban kő jelenléte nélkül is lehet epehólyag működési zavar.

Kérdés: 2012. május 04., 15:50 ;Megválaszolva: 2012. május 07., 23:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
sárgás széklet
Tisztelt Doktornő! Nagymamám 77 éves. Kb. 3-4 éve epekövesség maitt eltávolították epehólyagját. Azután a diétát betartotta, lassacskán kezdi...
epefájás76
TISZTELT DOKTORNŐ ÚR.Pár napja az epém kezd tompán fájni nyomásra nem érzékeny. Azt szeretném megtudni hogy mitöl lehet ez.2009 ben voltam hasi...
kontrasztanyag
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Három éve tartó emésztőrendszeri panaszaim vannak. Étvágytalanság, időnként hasmenés- görcsök (éjszaka is)...
emésztés, epe. sav,
Kedves Doktor/Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy megállapították nálam egy nyelőcső fekélyt, ami után mentem epe vizsgálatra...
Epeműködés és reflux
Mit jelent a poliptikus képlet az epében és az 58 % -os kontrakció a HIDA vizsgálaton.Kő nincs Milyen hatással lehet az állítólagos refluxomra, ami...