emésztés, epe. sav,

Kedves Doktor/Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy megállapították nálam egy nyelőcső fekélyt, ami után mentem epe vizsgálatra ami kimutatta, hogy az epén nem ürül rendesen 10%.teljesit. A fekélyre kaptam emozult, Az epémre Motilium, és dicetelt. Abban szeretnék kérni a segítséget, hogy, hogy állítsam össze az étrendemet, hogy, ne legyek savas és az epémnek is megfeleljen. Az háziorvostól kértem minta diétát, de nem tudott adni, az interneten nem találtam megfelelőt. Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epe témában

A nyelőcsőfekély esetén-melynek oka reflux-betegség- a gyakori, kis étkezés, a szénsavas italok kerülése, a fűszeres-zsíros ételek kerülése javasolt. Epeürülési zavar esetén a tanács attól függ, hogy van-e epekő illetve fizikális akadálya az epeelfolyásnak. Ha nincs, akkor naponta legalább 1x annyi zsiradékot tanácsos fogyasztani, ami az epehólyag teljes kiürülését előidézi. Ha epeköve van, a zsír és koleszterinmentes diéta javasolt.

Kérdés: 2012. augusztus 18., 08:19; Megválaszolva: 2012. augusztus 20., 18:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
sárgás széklet
Tisztelt Doktornő! Nagymamám 77 éves. Kb. 3-4 éve epekövesség maitt eltávolították epehólyagját. Azután a diétát betartotta, lassacskán kezdi...
epefájás76
TISZTELT DOKTORNŐ ÚR.Pár napja az epém kezd tompán fájni nyomásra nem érzékeny. Azt szeretném megtudni hogy mitöl lehet ez.2009 ben voltam hasi...
kontrasztanyag
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Három éve tartó emésztőrendszeri panaszaim vannak. Étvágytalanság, időnként hasmenés- görcsök (éjszaka is) ...
Zöld széklet
Tisztelt Cím Szülés után 4héttel, (most 3 hete) erős epegörcsöm volt, amely magától elmúlt. Vérvételen voltam a májfunkciók rosszak lettek...
Epeműködés és reflux
Mit jelent a poliptikus képlet az epében és az 58 % -os kontrakció a HIDA vizsgálaton.Kő nincs Milyen hatással lehet az állítólagos refluxomra, ami...