jobb bordaiv alatti fajdalom oka?

Tisztelt Dr Úr! Másfél éve emésztési próblémáim vannak. Bűzös zsíros széklet-em van. A vizsgálati eredményeim negatívak lettek. Vérvétel, vizelet, UH, CT, széklettenyésztések vastag bék tükrözés, gyomortükrözés mind negatív. Laktóz, fruktóz intolerancia van és lapos keményítőterhelés miatt amire Kereont kaptam. Az UH csak hemangiomát állapított meg amit évenként kell UH-val ellenőrizni. Kb 2 éve a jobb bordaív alatt idönként fájdalmat érzek amit a hemangiómának tudtam be de, de eléggé idegesít, hogy nem múlik sőt enyhén talán erősődik a fájdalom. Egy ismerősöm azt, mondta, hogy valószínü az epém nem jól működik és ezért van a jobb bordaív alatti szúró fájdalom. Elvileg gilbert kórom is van és emiatt szemhéj sárgaság…. (ezt mondta a gasztroentorologus) Azt szeretném kérdezni, hogy ön szerint mit lehetne a fájdalom megszüntetésére tenni. Hogy lehet a fenti vizsgálatokon túl az epém vizsgálni és gyógyítani ha tányleg ez okozza a fájdalmat. Tényleg az epém miatt lehet a fájdalom? Segítségét előre köszönöm Ferenc

Dr. Plósz János válasza epe témában

A Gilbert-kór okozhat jobb bordaív alatti tompa fájdalmat, amit az éhezés, a túlzott fizikai megerőltetés valamint májkárosító anyagok (gyógyszer, vegyszer, alkohol) súlyosbíthat. Az epeutak vizsgálatára egy HIDA vizsgálat (epeelválasztás, epeürülés vizsgálata) lehet alkalmas. Addig is érdemes lehet megpróbálni az epeürülés serkentését Cholagol csepp vagy Gallmet termékek használatával.

Kérdés: 2016. augusztus 16., 12:05 ;Megválaszolva: 2016. augusztus 16., 13:34
Kérdések és válaszok: Egyéb
Gyógyszer tárolása
Mellkasi fájdalom
Szédülés, hányinger...
Leszázalékolás
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Leszázalékolással kapcsolatban, azon belül is a jogosítvány esetleges elvételéről szeretnék kérdezni. 2020-ban...
Lábtőcsont-törés
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 4 hete megbicsaklott a bokám, melyre ráestem és sajnos a sürgősségi ellátás során kiderült, hogy lábtőcsont...