• altatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/ Nő!

        Vastagbél tükrözésre kell mennem, kérdezném melyik jobb az altatásban, a bódításban vagy a "simán" végzett vizsgálat. Van -e előnye az altatásban végzett vizsgálatnak?

        Jobb eredmény várható, jobban többet lehet látni? Magas vérnyomásomra rendszeresen gyógyszert szedek.

        Köszönettel. Zoli

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbél-tükrözés témában

        Kedves Zoli!

        Teljesen változó, hogy milyen a vizsgálandó betegek fájdalom tűrőképessége. Az is befolyásolja a vizsgálatok minőségét, milyen kanyargós a vastagbél. Ezért teljesen változó, hogy melyik vizsgálat a célszerű. De!

        Azok a páciensek, akiknek több alkalommal kell elvégezni a colonoscopiás vizsgálatot, szerencsésebb, ha altatásban „szenvedik el” a vizsgálatot, vagy ha kellően el lehet Őket bódítani, és nem emlékeznek semmire, az legalább olyan üdvözítő lehet. Ilyenkor nem fűződik negatív élmény a procedúrához, és könnyebben mennek bele a kötelező fél éves-éves szűrővizsgálatok gyakoriságába. Amennyiben a vizsgálatra altatásban kerül sor, akkor a fájdalomingerekre nem olyan a válasz, ezért gondosabban is meg lehet a betegek egy részét vizsgálni. A praxisomban azonban találkoztam olyan beteggel is, aki egy nyögés nélkül végigcsinálta ébren a vizsgálatot. 

        Üdvözlettel:



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-01 15:47:24; Megválaszolva: 2010. június 01., 15:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés