Korai terhesség idején van-e veszélye a végbéltükrözésnek, illetve az ehhez szükséges keserűsós hashajtásnak?

Tisztelt WEB doktor! 38 éves lányom széklet után vérzést tapasztalt, az utóbbi időben több alkalommal. Elment a sebészetre a múlt héten, ahol egy kúpot írtak fel neki, és előjegyezték végbéltükrözésre a jövő hét szerdájára. Most azonban nagy örömükre 2 csíkos lett terhességi tesztje. Nagyon szeretnének kistestvért a másfél éves kisfiú unokánknak. Most azonban nem tudják, hogy helyes-e ha ilyen korai (2-3 hetes) terhesség esetén végbéltükrözés történik, nem beszélve, az ezt megelőző keserűsós hashastásról. Megkérném Önöket, hogy ha lehet kedd délig válaszoljanak, mert akkor kell bevennie lányomnak a keserűsót, a szerdán esedékes vizsgálathoz. (Nekem 16 évvel ezelőtt volt végbélpolipom, mellyel akkor megműtöttek. Ezért talán még indokoltabb lányomnál a vizsgálat, azonban nagyon aggódunk azért is, hogy a pici egészségesen szülessen.) Nem lenne szerencsésebb a pici egészsége érdekében 3 hónapot várni a tükrözéssel, hogy ne a terhesség ennyire korai szakaszában történjen? Esetleg van-e más módja a vizsgálatnak, mint a tükrözés? Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: Tordasi Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza vastagbéltükrözés témában

Tisztelt Kérdező!

A vizsgálat halasztása indokolt. Beszéljenek meg a sebészeten új időpontot, vagy a vizsgálat tartós halasztását.

Kérdés: 2011. június 04., 21:54; Megválaszolva: 2011. június 07., 12:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hogyan végezzek béltisztítást?
Tisztelt Cím! Ebben a hónapban vastagbéltükrözés vizsgálatom lesz.Kérem, szíveskedjen tájékoztatni, hogyan végezzek előtte hatásos és...
kérdésem
Most megyek vastagbélrák tükrözésre, bódításba fogják csinálni ez fájdalmas-e? Vagy mennyire fájdalmas.Hol tudok utána olvasni? Mostani...
hasi gondok
Tisztelt Doktornő/Úr! 2011. év elején érdekes korgó bélhangokra figyeltem fel, illetve állandósult egy szokásosnál magasbb testhőm, ami a...
Gasztroenterológiai vizsgálat...
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 2009 januárjában gyomortükrözésen, míg 2010 májusában vastagbél tükrözésen vettem részt. A gyomortükrözés...