hasi gondok

Tisztelt Doktornő/Úr! 2011. év elején érdekes korgó bélhangokra figyeltem fel, illetve állandósult egy szokásosnál magasbb testhőm, ami a 37-2-37, 5-öt is elérte. Kb. 3 hét után felkerestem a belgyógyászt, aki laborvizsgálatra és hasi uh-ra küldött, mindkét helyen mindent redben találtak. A panaszaim megmaradtak, ezért újra felkerestem a belgyógyászt, aki tanácstalan volt és javasolta a vastagbéltükrözést. 2011. áprilisában elmentem egy magánklinikára, ahol túlestem a kolonoszkópián, 120 cm-es szakaszt vizsgáltak meg, (tehát teljes egészében) , teljesen ép nyálkahártyát találtak, semmit elváltozás nem volt látható. A bélhangok és időnkénti hascsikarások továbbra is fennállnak, a hőemelkedésem is visszatérő. Hasmenésem nem szokott lenni. Viszont egy ideje, kb. 2 hónapja bal oldalon szinte azonos pontban enyhe, inkább tompa alhasi fájdalom jelentkezik. Kérdésem, hogy újból vastagbél tükrözésre kellene mennem, mert mégis csak van ott valami vagy más okozza a problémámat? Édesanyámat 69 évesen műtötték rosszindulatú vastagbél daganattal, emiatt jobban aggódom, hogy esetleg nálami is hasonló elváltozás alakul (t) ki. Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza vastagbéltükrözés témában

Kedves Kérdező!

Hasi és kismedencei CT-vizsgálatot javasolnék, ha az ismételt hasi UH továbbra is negatív. A panaszait okozhatja enyhébb lefolyású gyulladásos folyamat.

Kérdés: 2012. augusztus 15., 18:48; Megválaszolva: 2012. augusztus 17., 09:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett