• hasi gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 2011. év elején érdekes korgó bélhangokra figyeltem fel, illetve állandósult egy szokásosnál magasbb testhőm, ami a 37-2-37, 5-öt is elérte. Kb. 3 hét után felkerestem a belgyógyászt, aki laborvizsgálatra és hasi uh-ra küldött, mindkét helyen mindent redben találtak. A panaszaim megmaradtak, ezért újra felkerestem a belgyógyászt, aki tanácstalan volt és javasolta a vastagbéltükrözést. 2011. áprilisában elmentem egy magánklinikára, ahol túlestem a kolonoszkópián, 120 cm-es szakaszt vizsgáltak meg, (tehát teljes egészében), teljesen ép nyálkahártyát találtak, semmit elváltozás nem volt látható. A bélhangok és időnkénti hascsikarások továbbra is fennállnak, a hőemelkedésem is visszatérő. Hasmenésem nem szokott lenni. Viszont egy ideje, kb. 2 hónapja bal oldalon szinte azonos pontban enyhe, inkább tompa alhasi fájdalom jelentkezik. Kérdésem, hogy újból vastagbél tükrözésre kellene mennem, mert mégis csak van ott valami vagy más okozza a problémámat? Édesanyámat 69 évesen műtötték rosszindulatú vastagbél daganattal, emiatt jobban aggódom, hogy esetleg nálami is hasonló elváltozás alakul(t) ki. Köszönöm a választ.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a vastagbéltükrözés témában

        Kedves Kérdező! Hasi és kismedencei CT-vizsgálatot javasolnék, ha az ismételt hasi UH továbbra is negatív. A panaszait okozhatja enyhébb lefolyású gyulladásos folyamat.


        Kérdés: 2012. augusztus 15., 18:48; Megválaszolva: 2012. augusztus 17., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.