Szédülés, ájulás érzet (alacsony vérnyomás, vérnyomásmérés)

Kedves doktor nő/úr! Néha szoktam szédülni, és ájulási érzetem is van. Régebben többször elájultam. De mostanában csak az ájulás érzetét érzem. Akkor inkább le ülök, ha nincs más. A kevés folyadék befolyásolhatja? Fiatalabban 2-3 pohárral ittam egész nap. Aztán elkezdtem szédülgetni, vagy épp el is ájultam (össze estem). Elkezdtem inni 1, 5-2Lier folyadékot. Ma már m, egint ott tartok, hogy 1-1, 5L-t iszok. Ha egésznap csak 1 L-t iszok, akkor megérzem, hogy nem vagyok jól. Mert úgy látszik a szervezetem megszokta a több Litert. Hogyan szoktathatom magamat vissza, hogy több folyadékot igyak. Az alacsony vérnyomás belejátszhat? Volt egyí időszak, amikor alacsony volt a vérnyomásom.:( Kezdjem el megint mérni a vérnyomásomat? Melyik karra kell felhelyezni? Baj-e, ha mindig is a jobb karomon mértem? Melyik időben célszerű megmérni? Régebben 16-17h között mértem. Köszönöm a választ: ANY

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a rosszullét témában

Kedves Any!

A rendszeres vízivás elősegítésében segít a strigulázás, mikor 2 dl-ként számolja az elfogyasztott folíadék mennyiségét. Az alacsony vérnyomás szerepet játszhat az ájulásban, de szóba jön még több tényező (kardiológiai okok, neurológiai ok, meleg, lelki ok, vérszegénység, stb.), ezért javasolt egy kivizsgálás háziorvosánál. A vérnyomást a bal karon javaslom mérni, akkor, ha rosszul érzi magát, érdemes megmérni.

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. február 22., 14:33; Megválaszolva: 2010. február 22., 14:33
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés