• Mit jelenthet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         

        Tisztelt Doktor úr!
        A minap voltam egy CT vizsgálaton, ahol azt állapították meg, hogy idézem:A coecum és az m.psoas között részlegesen
        ábrázolódott egy több componensü, 5-16 mm-es hypodens, 20 HU densitas bennekü, kontraszthalmozó fallal rendelkező
        34×26 mm-es elváltozás, mely cranialisan úgy tűnik a vesével összefügg.
        Lenne olyan kedves, hogy elmagyarázná nekem, hogy ez mit takar?
        Köszönettel:B. Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a CT témában

        Tisztelt Kérdező!

        A vastagbél mögött, a hátsó hasfalat alkotó izom előtt írják a le az elváltozást. A jobb vese alsó részével összefügghet, de ez egyértelműen nem minden esetben dönthető el CT vizsgálat során. A végleges diagnózist csak az eltávolítás és a szövettani vizsgálat adja meg. A panaszok és laborok ismeretében dönthető el a következő lépés. Keressen fel sebészeti szakrendelést.


        Kérdés: 2010-02-23 10:33:22; Megválaszolva: 2010. február 23., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: