Tüdődaganat?

Tisztelt Doktornő. Kérem mondja el pontosan, hogy mi áll a leletben? Lehetséges rosszindulatú tüdő dagant? Ct lelet: b.alsóleb.-ben spec.seu tu.-s folyamat. Bronchologia lelet: A trach. és a j. hörgőrendszer nyh.-ja eltérés nélkül, itt a szájadékok subsegm. oszl.-ig szabadok. B.o.-n a főhörgő dist. szakaszán a lat. falából nyh. burjánzás tör elő a lumenbe, dist.irányban ráterjed az oszlási területre felsőleb.hörgő carinája kiszélesedett, infiltr., burjánzó. A 6-os segm.hörgő teljesen elzárt, a felsőleb.hörgő elég jelentősen beszűkült, emiatt intub., telescopos módszerrel a csonkaleb.-i ág felismerhető. B.o.-n a bas. pyr. 8-as és 10-es segm. hörgő szabad , a 9-es segm. hörgő egyik subsegm.ágában egyenetlen felszínű terime látható. A felsőleb. hörgő carinájáról excisiot végeztünk, 5 spec. vettünk hystol.-ra és katheterszivadékot cytol-ra. Vélemény: b.o.-n centr. Mal. tu. jele látható. A szövettani eredmény 2 hét múlva érkezik. Köszönöm a válaszát!

Dr. Hangonyi Csilla válasza CT témában

Kedves Kérdező!

A CT és a hörgőtükrözés leírása alapján sajnos fennáll a gyanú, hogy rosszindulatú daganat lehet az elváltozás, de biztosat csak a szövettani eredményből tudhatunk.

A szövettan birtokában kérjen részletes felvilágosítást a kezelőorvostól.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2019. december 15., 10:31; Megválaszolva: 2019. december 15., 19:38
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Rettegek
Jó napot kívánok. 36 éves rettegő apuka vagyok. Egy rutin tüdőröntgen alkalmával ahogy írták vastag kötegárnyékot vētek felfedezni. Az egyik...
ct előtti tájékozódás
Megfázás zajlik, köhög, váladék. Antibiotikum kúra befejezve.Tüdőszűrésen kiemelve. (munka alkalmassági éves szűrés) antibiotikum befejezve jan...
Lehet hogy rák?
Tisztelt Dr.Úr/Dr.Nő! A kérdésem: A férjemnek CT vizsgálata volt és a következőket álapították meg.Gyulladásos residuumok a jobb...
Állandó légszomj
Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy kb. lassan 2,5 hete nem tudok mély levegőt venni, folyamatos légszomjjal küzdök egész nap. 98' óta...
Mellkas rtg lelet
Tisztelt Doktornő! Basalioma+laphámrák arcról való eltávolítás után, elküldtek mellkas röntgenre, mivel a szövettan rossz indulatú kategóriába...