Rossz indulatú?

Tisztelt Doktornő! Mellékletként csatolom édesanyám PET CT leletét. Sajnos a kezelőorvosa csak 2 hét múlva rendel ismét. Tüdőgyulladással kezelték 2022. 6. hónapban, majd röntgentre küldték, onnan Ct-re, majd PET Ct-re. A csatolt leleten Ön mit lát? Mivel állunk szemben? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Baki Márta válasza CT témában

Tisztelt Levélró!

Édesanyja CT és PET-CT leletében a mellkas jobb oldalán a szegcsont mögötti területen mutattak ki egy 1,8 cm-es képletet. Az elvégzett hörgő tükrözés során olyan eltérést nem találtak, ami a hörgő belsejét szűkítette volna, s hörgő nyálkahártya a szem ellenőrzése mellett negatív volt. A tükrözés során váladékot szívtak le, mely kóros folyamatot nem igazolt. Tekintettel, hogy viszont a mellkas CT és a PET-CT leletek leírása alapján nem zárható ki a rosszindulatú folyamat, ezért nagy valószínűséggel további vizsgálatok válhatnak szükségessé. Ezek elvégzése előtt mindenképpen tudni kell, hogy édesanyja dohányzott-e, vagy volt-e olyan közegben, ahol por, azbeszt vagy dohány termékekkel találkozott volna. Ezen kívül azt is jó lenne ismerni, hogy előzőleg mikor készítettek mellkas röntgen vizsgálatot s azon valóban kóros eltéréseket nem találtak.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. augusztus 03., 19:53 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 07., 20:09
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Kezelés várható és milyen?
Üdvözlöm! Édesapámat augusztus 11-én műtötték, jobb alsó tüdő lebenyből vettek ki és még nyirokcsomókat amiket látott a dr Úr hogy nem jók....
Tüdőrák, vagy TBC
Tisztelt Doktornő! Előzmény betegségem: 2013-ban tbc fertőzést állapítottak meg nálam, melyből egy fél éves kezelést követően 2013...
MR vizsgálat eredménye
Tisztelt Orvos! Kérném az alábbi eredmény magyarázatát. Előre is nagyon szépen köszönöm! A kamrarendszer szimmetrikus, középállású, az...
Tüdőrák àttét a nyirokcsomókban
Tisztelt Doktornő! Apósommal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. 72 éves, erős dohányos férfi. Novemberben derült ki, hogy tüdőrákos....
Vena superior sindroma